Eurolliga
Esports Bàsquet 13/05/2012

L'Olympiacos, campió d'Europa en la final més inversemblant de la història

L'equip grec remunta un èpic partit que perdia per 19 punts i supera el CSKA de Moscou (61-62) en la final de l'Eurolliga

Evangelos Mantzaris i Milos Teodosic, durant la final

BarcelonaEn previsió de jugar la final contra l'equip rus, el cos tècnic del Barça Regal, que s'ha imposat al Panathinaikòs en el partit per al tercer lloc, tenia estudiat que els percentatges d'encert del CSKA de Moscou baixen molt quan el conjunt que entrena Jonas Kazlauskas juga amb un marcador ajustat. L'equip blaugrana no ho ha pogut comprovar, però sí l'Olympiacos, que ha remuntat un inversemblant partit que perdia per 19 punts a 12 minuts del final i ha guanyat la final de l'Eurolliga (61-62).

Un parcial de 12-2 en contra ha obligat l'Olympiacos a anar sempre al darrere en la final. Conscient de la seva inferioritat, Dusan Ivkovic ha plantejat un enfrontament a pocs punts, però la seva tàctica ha trigat a funcionar.

Un parcial de 0-14 favorable a l'Olympiacos a l'últim quart ha donat la volta al partit, que s'ha resolt amb una cistella de Giorgos Printezis a set dècimes del final.

Spanoulis ha sigut designat MVP d'una final en què ha acabat amb 15 punts i 6 faltes rebudes.