Supercopa Endesa
Esports Bàsquet 23/09/2012

El nou projecte del Barça Regal cau derrotat pel Madrid a la final de la Supercopa Endesa (84-95)

Sense Joan Carles Navarro i Sarunas Jasikevicius, el conjunt blaugrana ha perdut a Saragossa, on Rudy Fernández ha liderat la victòria d'un equip blanc més fet

Jawai intenta anotar davant de Felipe Reyes

SaragossaEl nou projecte del Barça Regal ha començat amb derrota a la final de la Supercopa Endesa contra un Reial Madrid (84-95) que ha aconseguit aixecar el títol per primera vegada a la seva història. Sense Joan Carles Navarro (lesionat) i Sarunas Jasikevicius (descartat), el conjunt blaugrana ha caigut derrotat a Saragossa, on Rudy Fernández ha liderat la victòria d'un equip blanc més fet.

Els dos equips han començat la final de Saragossa seguint el guió previst. El Reial Madrid, que ben aviat ha aconseguit una renda de 5 punts, ha anotat els seus primers 11 punts amb els jugadors exteriors, mentre que el Barça Regal ha contestat amb 9 punts procedents dels tirs dels seus especialistes interiors. Tothom era conscient de les seves virtuts i dels defectes del rival. Al final del primer quart, 23-30.

La defensa del Barça Regal ha patit per aturar Jaycee Carroll i, en general, els atacs procedents des de la línia de 6,75 del Reial Madrid, que ha arribat a guanyar per 11 punts de diferència al segon període. Xavi Pascual ha hagut de veure com, durant molts minuts, l'equip blaugrana ha permès massa cistelles fàcils d'un rival farcit de bons anotadors que, en canvi, s'ha quedat sense energia abans del descans (43-44).

Nathan Jawai, tan voluminós com difícil d'aturar, ha condicionat el joc a les dues cistelles i Xavi Pascual ha recorregut a ell a l'inici del tercer període, quan l'equip blanc ha recuperat la renda de 10 punts gràcies a un parcial de 0-10.

L'últim quart ha començat amb el Reial Madrid dominant el marcador d'un partit que guanyava per 19 punts de diferència a poc més de 6 minuts del final. La defensa del Barça Regal no ha trobat resposta per aturar una allau de triples i la remuntada de l'equip blaugrana, que s'havia endut les tres últimes edicions del campionat, ja no ha estat possible.