ACB
Esports Bàsquet 17/02/2011

La plantilla del DKV Joventut i Pepu Hernández accepten ajornar el cobrament de la meitat del sou

Els jugadors del DKV Joventut i el seu tècnic han acceptat cobrar la meitat del seu sou i ajornar la resta fins que "es regularitzi" la situació econòmica del club

Redacció
2 min
Pepu Hernández.

BadalonaEls jugadors del DKV Joventut i el seu tècnic, Pepu Hernández, han acceptat cobrar a partir d'aquest mes la meitat del seu sou i ajornar la resta fins que "es regularitzi" la situació econòmica del club, segons ha confirmat el president de l'entitat, Jordi Villacampa.

La mesura acordada pels jugadors, l'entrenador, els administradors concursals i el club no afectarà la resta del cos tècnic del primer equip ni els treballadors de l'entitat.

Villacampa ha aclarit que fins al desembre, els jugadors i Pepu Hernández "cobraran al dia" els seus salaris i que al gener, "per un problema de tresoreria", ingressaran només la meitat del seu sou. L'altra meitat la cobraran quan el club recuperi liquiditat.

Després de reduir el pressupost de l'entitat aquesta temporada de 8,5 a 6,4 milions d'euros i acordar aquesta última mesura, el president verd-i-negre reconeix que "és difícil reduir més la despesa" de l'entitat.

El Joventut Societat Anònima Esportiva (SAD) es troba, des del passat 21 d'octubre, en concurs de creditors, després de finalitzar el passat exercici amb un dèficit de 4,2 milions d'euros, fet que va elevar el seu deute a 15 milions d'euros.

La regularització de la situació econòmica del Joventut que permetrà que els jugadors i el tècnic cobrin la resta del seu sou "dependrà de la venda dels actius del club", segons ha indicat Villacampa.

Els principals actius de l'entitat són dos terrenys al barri de Canyet i la urbanització Mas Ram. En els dos casos s'està esperant que l'Ajuntament de Badalona requalifiqui els terrenys per construir-hi un col·legi i un supermercat, respectivament.

A més, el club és propietari del 25% del centre comercial Magic Badalona, mentre que la resta està en mans de la immobiliària Sacresa, que, de la mateixa manera que l'entitat esportiva, es troba afectada per un concurs de creditors.

Jordi Villacampa, que divendres passat va anunciar que continuarà com a president de l'entitat verd-i-negra a partir del 30 de juny, ha afirmat que el Joventut encara no té patrocinador per a la temporada que ve i que l'actual situació econòmica "complica" trobar-ne algun.

D'altra banda, el màxim dirigent del club ha assegurat que no es fitxarà cap jugador per ocupar el lloc dels lesionats Carl English i Henk Norel.

stats