Esports Bàsquet 02/04/2011

El DKV Joventut pateix la pitjor derrota de la història de l'ACB a Màlaga (111-55)

Els de Pepu no van saber entrar en el partit i van acabar perdent per cinquanta-sis punts de diferència

Russell Robinson

BarcelonaL'Unicaja ha aconseguit la seva cinquena victòria consecutiva a l'ACB en assestar un dur correctiu al DKV Joventut al Martín Carpena (111-55), fet que permet a l'equip malagueny seguir en la lluita pel títol.

Els minuts inicials s'han caracteritzat per la igualtat entre els dos equips amb les defenses ben tancades i l'encert en l'atac, cosa que ha aprofitat el conjunt català per aconseguir el seu únic avantatge al marcador (8-10, m.5). A partir d'aquest moment, tant Archibald com Fitch han imposat un ritme frenètic al partit per portar enlaire a l'Unicaja amb transicions ràpides i precises que acaben amb èxit en el cèrcol rival i dominar el primer parcial (25-16).

Hosley i McDonald s'esforçaven a mantenir en el partit al conjunt badaloní, però l'Unicaja seguia controlant amb facilitat el partit, encara que no aconseguia desenganxar-se amb claredat al marcador (32-19, m.15).

No obstant això, el perímetre del quadre malagueny començava a funcionar a la perfecció del canell de Jorge Gabajosa i un excepcional Saúl Blanco, i els locals han anat al descans amb un avantatge gairebé definitiu (47-39).

Lluny de baixar el ritme, el conjunt malagueny ha mantingut el seu recital d'encert ofensiu, la qual cosa l'ha portat a dominar amb claredat i sense pietat un tercer quart en el qual ja es presagiava un triomf contundent (76-45).

D'aquesta manera, el quart final ha estat un mer tràmit i els jugadors entrenats per Pepu Hernández no han tingut cap opció de maquillar el resultat, ja que l'Unicaja seguia entestat a donar-se un festí i, aclamat per la seva afició, ha buscat un resultat històric a la seva pista.

Freeland i sobretot Sinanovic s'han apuntat al festival malagueny i han apuntalat una victòria contundent (111-55) que permet a l'Unicaja seguir en la lluita per les eliminatòries pel títol, mentre que assesta un cop dur moral al DKV Joventut.