El DKV Joventut remunta davant l'Unicaja i s'apropa a la Copa del Rei (89-85)

La parella English-McDonald, amb 57 punts entre ambdós, clau en el vuitè triomf de l'any de la Penya

David Jover
English intenta la cistella davant de Freire i Guille Rubio

BarcelonaEl DKV Joventut ha sumat davant l'Unicaja de Màlaga un triomf importantíssim. El conjunt de Pepu Hernández se situa en la setena plaça i si guanya dos dels tres partits que resten fins al final de la primera volta es classificarà per a la Copa del Rei de Madrid que es disputa el mes de febrer.

En el primer temps l'exhibició inicial de l'Unicaja des de l'exterior va fer tèmer el pitjor. Els homes d'Aíto, que van anotar set triples en el primer quart i van acabar amb 30 punts, van baixar el pistó en el segon. Això li va donar vida al DKV que, de la mà d'English, 21 punts al descans, va recuperar-se i va reduir el desavantatge de catorze punts (23-37) a quatre, 41-45.

A la represa el DKV va sortir com un tret. Gràcies a Will McDonald, 12 punts en el quart, el DKV va aconseguir situar-se per davant en l'electrònic i més tard va arrodonir uns grans minuts marxant per deu punts, 66-56, al final del tercer quart. La zona de Pepu i una defensa molt agressiva, claus en la remuntada.

En l'últim quart la Penya no va patir en excés i va arribar a guanyar per setze punts (75-69) gràcies a McDonald. En els darrers minuts, però, L'Unicaja va pujar les línies de pressió i va recuperar diverses pilotes que van fer reduir distàncies a tan sols dos punts en el darrer minut.

Finalment els locals van tenir el cap fred i van sumar la vuitena victòria de l'any gràcies a l'encert final en els tirs lliures.

FITXA TÈCNICA

89-DKV Joventut (23+18+25+23): Robinson (16), English (33), Tomás (2), Trias (2), McDonald (24) -equip inicial-, Franch (-), Hosley (8), Norel (4), Flis (-) i Jelinek (-).

85-Unicaja (30+15+11+29): McIntyre (14), Freire (5), Tripkovic (11), Rubio (4), Freeland (6) -equip inicial-, Blakney (12), Rodríguez (9), Archibald (7), Jiménez (8), Blanco (7) i Printezis (2).

Àrbitres: García Ortiz, Guirao i Castillo.

Incidències: Partit disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 5.789 espectadors.