NBA
Esports Bàsquet 08/06/2012

Pau Gasol: "És difícil jugar sense la seguretat de saber on seràs l'endemà"

L'aler pivot català dels Lakers ha reconegut a Barcelona que aquesta temporada ha estat molt difícil

Efe
2 min
Pau Gasol, a Barcelona

BarcelonaPau Gasol, aler pivot català dels Lakers, ha reconegut que aquesta temporada ha estat molt complicat jugar "sense la seguretat de saber on seràs l'endemà", i encara que ha assegurat que l'entrenador li ha agraït el seu compromís amb l'equip, ha admès que "el seu futur està en l'aire".

"Ha estat complicat perquè no tens la seguretat d'on seràs l'endemà i això crea distracció. Per molt que m'hagi esforçat dia a dia per donar-ho tot al màxim nivell, vulguis o no t'afecta, però al mateix temps m'ha enfortit, he vist les coses d'una manera diferent", ha dit el jugador.

En una roda de premsa a Barcelona, durant la presentació d'una campanya publicitària, Gasol ha matisat, malgrat els continus rumors sobre la seva sortida de l'equip de Los Angeles, "un va tirant el dia a dia, i cada dia és nou i intentes gaudir".

"Hi ha situacions en la vida molt pitjors. Has d'entendre que és una realitat i no és fàcil quan et passa", ha explicat el jugador català.

Sobre si se sent més fora que dins l'equip, ha admès que, després de la temporada que ha passat, no creu res. "Si ha de passar alguna cosa, passarà, i si he de jugar en un altre equip, ho faré, seguiré sent el mateix en una altra situació", ha afegit.

"Si em mantinc –ha afegit–, intentaré seguir ajudant a aconseguir els seus objectius com ho faria en una altra franquícia; no depèn de mi, a menys que digués obertament que no vull ser aquí, cosa molt directa que crearà un conflicte que no pretenc".

Perquè, segons el seu parer, "de rumors n'hi haurà, n'hi ha i n'hi seguirà havent fins que passi alguna cosa, possiblement fins que comenci la temporada".

Gasol ha relatat que es va reunir amb el seu entrenador: "Una vegada més, em va agrair la meva professionalitat i el meu esforç de treball i compromís amb l'equip; la meva aportació havia estat ideal aquesta temporada i m'ho agraïa, encara que la cosa no va acabar tan bé com ens hauria agradat".

En tot cas, ha confessat que no van entrar a analitzar el seu futur, que "està en l'aire, perquè no depèn d'ell", sinó dels propietaris de la franquícia.

Respecte a aquesta campanya, en què els Lakers van caure en semifinals de conferència, Gasol ha explicat que "ha estat una temporada difícil, plena de dificultats; sens dubte, el calendari i la freqüència de partits ha estat més elevada del normal, i jo em sento orgullós d'haver jugat tots els partits menys un", cosa que, "a aquestes altures de partida, és significatiu per a mi".

"El nostre objectiu és sempre guanyar, intentar guanyar el campionat, és una franquícia amb grans expectatives, però no sempre es pot guanyar i no sempre és el moment per fer-ho", ha conclòs.

stats