Bàsquet
Esports Bàsquet 27/06/2012

Deu anys sense una selecció catalana de bàsquet amb cara i ulls

El 27 de juny del 2002 Catalunya es va imposar a Croàcia en un enfrontament que va reunir 16.471 espectadors al Palau Sant Jordi

Alex Gozalbo
1 min

BarcelonaAquest dimecres es compleixen deu anys des que la selecció catalana de bàsquet va disputar un dels últims partits amb cara i ulls. El 27 de juny del 2002 Catalunya es va imposar a Croàcia (82-75) en un enfrontament que va reunir 16.471 espectadors al Palau Sant Jordi. Pau Gasol, que va sumar 19 punts i 7 rebots, va ser el líder d'un combinat entrenat per Nino Buscató.

A diferència de la selecció femenina, que aquest any encara ha participat a la Copa de les Nacions amb moltes de les seves estrelles, el combinat masculí tot just va jugar algun partit amistós aïllat, com el del 30 de juny del 2005 contra Cuba (101-70). A Badalona Marc Gasol, Joan Carles Navarro i Rudy Fernández van ser els jugadors més destacats.

El 3 de juliol del 2010, ja amb Salva Maldonado com a seleccionador, Catalunya es va imposar a Lituània (78-67) en la final de la Copa de les Nacions, tancant un participació que va iniciar el 2008. Xavi Rabaseda i Guillem Rubio en van ser alguns dels protagonistes.

"És molt difícil que puguem tornar a organitzar partits així i és una llàstima perquè el nivell actual de jugadors catalans és molt bo. Si la selecció pogués participar en competicions oficials, que és el que a tots ens agradaria, optaria a medalla", explica a l'ARA Joan Fa, president de la Federació Catalana (FCBQ).

stats