Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 12/09/2011

Espanya s’enfrontarà a Eslovènia en els quarts de final de l’Eurobàsquet

Els eslovens s'han classificat gràcies al triomf d'aquesta tarda davant Finlàndia per 67-60, que també tenia opcions de classificar-se

David R. Jover
2 min
L'eslovè Goran Dragic lluita amb el finlandès Hanno Möttölä.

BarcelonaSergio Scariolo i els seus jugadors ja saben contra qui es jugaran l'accés a les semifinals de l'Eurobàsquet. L'Eslovènia que dirigeix Boza Maljkovic, i que compta amb Lakovic, Lorbek, Dragic i Slokar, serà el rival de la selecció espanyola en els quarts de final del torneig.

El partit, que es disputarà el proper dimecres a les 17 hores, no es preveu excessivament complicat per a Espanya. I és que Eslovènia ha hagut d'esperar fins el darrer moment per a classificar-se com a quart de grup -Espanya ha estat primera-. El triomf, gens fàcil, davant la selecció finesa, ha tingut un clar protagonista: Erazem Lorbek, autor de 14 punts.

Com és Eslovènia?

Boza Maljkovic compta amb una selecció de contrastos. És una equip que té grans jugadors, però que no ha trobat la manera de fer un bàsquet regular durant els 40 minuts. En el lloc de base hi són Jaka Lakovic i Goran Dragic. Tots dos són grans jugadors i es complementen bé. Mentre un, vell conegut de l'afició blaugrana, opta pel llançament exterior, l'altre sempre busca una penetració fins a dins. Gràcies a això juguen molts minuts junts.

En el lloc d'escorta i aler Eslovènia és on més problemes té. Saso Ozbolt i Zoran Dragic juguen la majoria de minuts d'aquesta posició, on també hi tenen lloc Samo Udrih, exjugador del Girona, i el jove Edo Muric, que és un bon tirador. En aquesta posició, amb Navarro, Rudy i San Emeterio, és on Espanya pot fer molt de mal al conjunt eslovè.

La bateria interior és més que correcta. Erazem Lorbek i Mirza Begic són els jugadors que més minuts disposen, mentre que Matjaz Smodis i Uros Slokar, exjugador del Manresa, els acompanyen en la rotació. Tot i la qualitat de tots ells, la falta de físic i força els pot jugar una mala passada davant de jugadors que posseeixen ambdues coses com Marc Gasol, Serge Ibaka i, com no, Pau Gasol.

stats