EUROLLIGA
Esports Bàsquet 29/02/2012

El Barça Regal supera el Maccabi en un partit poc transcendent (70-67)

Els homes de Xavi Pascual acaben el Top 16 amb un ple de victòries (6-0) i jugaran els quarts de final amb el factor pista a favor

D.r. Jover
2 min
Sada, defensant a Papaloukas del Maccabi

BarcelonaEl Barça Regal ha vençut amb força esforç el Maccabi de Tel Aviv en el darrer partit del Top 16 de l'Eurolliga, en què l'única cosa que hi havia en joc era el prestigi, el triomf i acabar invictes el Top 16 de l'Eurolliga. El triomf, a més, s'ha produït sense Joan Carles Navarro, que no ha jugat el matx per precaució.

El matx ha sigut molt disputat, sobretot al darrer quart, en què el Maccabi s'ha situat en el partit 60-55, després d'anar tretze punts per sota a l'inici del darrer quart gràcies a un triple de CJ Wallace, que tot i els seus set punts no està del tot còmode a la pista. En el tram final de partit el Barça ha patit més del compte, però ha sabut gestionar el seu avantatge, que ha oscil·lat entre els dos i els cinc punts. Un triple de Marcelinho ha sigut respost per un 2+1 de Hendrix (67-65) i el partit s'ha acabat decidint en els darrers segons. Un tir lliure de Wallace i dos de Mickeal han donat el triomf al Barça, que ha vist com Pnini ha errat el triple que hauria portat el partit a la pròrroga (70-67).

Els homes de Xavi Pascual ja sabien des de la setmana passada que acabarien com a primers de grup, però no coneixien el rival. Minuts abans de començar el Barça-Maccabi els catalans han conegut el seu rival en els quarts de final de l'Eurolliga. El rival serà l'Unics Kazan rus, que aquest dijous ha perdut a casa contra el Panathinaikòs per 63-68 i ha quedat relegat a la segona posició. El fet que el Fenerbahçe hagi perdut contra l'Emporio Armani de Milà ha donat ales als russos, que durant diversos minuts s'han vist fora dels quarts de final.

Els partits de quarts de final es disputaran el 20 i el 22 de març al Palau Blaugrana, mentre que el 27 i, si es necessari, el 29 de març l'eliminatòria es traslladarà a l'Sports Hall de Kazan. En cas de cinquè partit, aquest es disputaria al Palau Blaugrana el 5 d'abril.

stats