Eurolliga
Esports Bàsquet 23/12/2010

Victòria de prestigi (però sense valor) del Regal Barça contra el Montepaschi Siena (73-72)

La victòria del Fenerbahçe Ulker contra el Cholet (93-61) ha convertit en estèril el triomf del Regal Barça contra el líder del grup

Juan Carlos Navaro intenta penetrar a la zona enmig de dos jugadors del Montepaschi.

BarcelonaEl Regal Barça ha superat el Montepaschi Siena (73-72) en un partit que Pep Guardiola no s’ha volgut perdre. La victòria del Fenerbahçe Ulker contra el Cholet (93-61) fa, però, que el conjunt blaugrana passi al Top-16 com a tercer de grup. El sorteig serà el 4 de gener.

Xavi Pascual ha sortit amb un cinc inicial format per Ricky Rubio, Joan Carles Navarro, Roger Grimau, Erazem Lorbek i Kosta Perovic. L’equip blaugrana s’ha trobat aviat amb la dura defensa del Montepaschi Siena, que ha sabut mostrar-se tan agressiva com de costum. El Regal Barça, amb moltes errades en el tir i massa pilotes perdudes, s’ha vist cinc punts per sota (8-13). El tècnic local ha tractat de canviar el ritme del partit, afegint velocitat al joc, però no ho ha aconseguit (13-17).

La situació del Regal Barça no ha millorat en els primer minuts del segon quart (19-27), quan Xavi Pascual s’ha vist obligat a demanar un temps mort. El bon partit de Perovic ha semblat durant molts minuts un bagatge insuficient per tractar de guanyar el líder del grup. Un parell de triples de Lorbek i Navarro han apropat el conjunt blaugrana (31-33). Al descans, 31-37.

Un parcial 10-0 en tan sols dos minuts ho ha canviat tot (41-37), redefinint l’escenari del partit. El Regal Barça ha sortit amb una intensitat diferent i això li ha valgut per posar-se per davant. Ha reaccionat el Montepaschi Siena i el partit ha entrat en una fase molt igualada, tant pel que fa a la batalla física com pel que fa als punts. Al final del tercer quart, 56-55.

El darrer quart ha estat ple d’intensitat i emoció, amb el Regal Barça tractant de mantenir una renda curta al llarg dels primers minuts. Ricky Rubio ha aconseguit posar per davant el conjunt local a falta de sis segons (73-72) i el Montepaschi Siena no ha aconseguit anotar en la darrera acció.