EUROLLIGA
Esports Bàsquet 29/03/2011

El Regal Barça cau a Atenes i dijous ha de guanyar si vol forçar el cinquè partit (76-74)

Els de Pascual s'han vist superat pels d'Obradovic, que no han deixat respirar a Navarro en cap moment. Dijous, 'match ball' pel Barça si no vol quedar eliminat

David Jover
Diamantidis i Fran Vàzquez durant el partit a Atenes / EFE

BarcelonaNo ha pogut ser. El Regal Barça ha caigut a la pista del Panathinaikòs després d’un partit molt igualat que s’ha decidit en els darrers segons. El Barça ha acusat la seva falta d’encert en els tirs lliures (11/18) i això, a l’Eurolliga, es paga. Dijous, a les 20:45, el Barça té la última oportunitat de poder forçar el cinquè partit.

Els homes de Xavi Pascual han tingut en la seva mà poder empatar el matx, però en la darrera jugada que podia donar l’empat amb un llançament de tres, Alan Anderson no s’ha adonat i ha llançat de dos fent una safata. El partit al final s’ha resolt després d’un rosari de tirs lliures convertits per Diamantidis, el millor dels grecs amb 18 punts i set assistències.

Gran defensa sobre Navarro

El Barça no s’ha trobat mai còmode en el matx, sobretot veient la defensa que el conjunt grec ha realitzat sobre Juan Carlos Navarro. El de Sant Feliu tenia un jugador cara a cara durant tot el matx (Calathes o Diamantidis) i tan sols ha pogut llançar cinc cops a cistella en 22 minuts de joc.

El seu relleu anotador l’ha agafat Ricky Rubio (16p), que ha convertit quatre triples de cinc intents, el que suposa el seu millor registre en la història de l’Eurolliga. En la primera part els blaugrana només han estat superiors en els primers minuts del segon quart, quan s’han situat tres punts amunt, 16-19, després d’assolir un parcial de 0-9.

Però ha estat un miratge. El Panathinaikòs de la mà de Batiste, Diamantidis i Fotsis ha remuntat de nou i des d’aleshores sempre ha dominat el partit com ha volgut. Al descans, guanyava per quatre, 33-29. A la segona part només Ricky ha estat a l’alçada anotant quatre triples i el Barça ha trobat a faltar més anotació del seu joc interior, que tan sols ha aconseguit vint-i-dos punts, deu d’ells de Morris.