Eurolliga Femenina
Esports Bàsquet 03/06/2011

FACUA considera "il·legal" la mesura de FIBA Europa d'obligar les jugadores a portar roba més ajustada

L'organització de consumidors FACUA considera "il·legal" la mesura de FIBA Europa d'obligar les jugadores a portar roba més ajustada per fer el bàsquet femení "més atractiu"

Redacció
1 min
DeWanna Bonner.

BarcelonaL'organització de consumidors FACUA considera "il·legal" la mesura de FIBA Europa d'obligar les jugadores a portar roba més ajustada per fer el bàsquet femení "més atractiu", una iniciativa que ha qualificat de "sexista".

Segons un comunicat de FACUA-Consumidors en Acció, la proposta d'imposar roba ajustada a les jugadores a partir de la pròxima temporada a l'Eurolliga vulneraria la Llei d'Igualtat.

FACUA considera "lamentable" que FIBA Europa pretengui "reduir a les professionals del bàsquet a mers objectes sexuals, denotant una mentalitat retrògrada", ja que aquests uniformes, que no s'estendrien als jugadors masculins, no impliquen major comoditat ni rendiment en l'esport.

Per a l'organització de consumidors, suposa una "falta de respecte" a les jugadores "utilitzar-les com reclams sexuals" per captar espectadors, de manera que "prestin més atenció a l'exhibició dels seus cossos que ales sves jugades".

"Les jugadores patirien una discriminació en l'àmbit laboral que a més afectaria a la seva imatge pública", adverteix la FACUA, que espera que FIBA Europa reconsideri la seva proposta.

La junta directiva de l'Associació de Jugadores de Bàsquet (AJUB) ha emès un comunicat mostrant el seu "rebuig" a la possible decisió de la FIBA, doncs, encara que assumeix "el concepte de l'espectacle en l'esport", rebutja "que es pugui plantejar a càrrec de biaix sexista".

stats