Bàsquet
Esports Bàsquet 13/03/2011

La FIBA accepta que la Gran Bretanya competeixi en bàsquet als Jocs Olímpics de Londres 2012

La Federació Internacional de Bàsquet ha concedit avui a la Gran Bretanya una plaça especial per participar en el torneig de bàsquet dels Jocs Olímpics de Londres 2012

Redacció
1 min
Patrick Baumann.

LióLa Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha concedit avui a la Gran Bretanya una plaça especial per participar en el torneig de bàsquet dels Jocs Olímpics de Londres 2012, malgrat que el país amfitrió no forma part d'aquest organisme.



El Consell Directiu de la FIBA, reunit aquest cap de setmana a la ciutat francesa de Lió, ha adoptat aquesta decisió per 17 vots contra 3, segons ha informat el secretari general de la FIBA, Patrick Baumann. La Gran Bretanya no haurà de disputar una fase de classificació.



"Els dos equips -masculí i femení- participaran als Jocs Olímpics. La condició adjunta és que hem de donar a la federació britànica el temps que necessita per convertir-se en una federació forta", ha indicat Baumann.



El 30 juny de 2012 aquesta federació haurà de decidir sobre el seu futur model i triar entre convertir-se en una sola federació que representi Gran Bretanya o tres nacions que representin Anglaterra, Gal·les i Escòcia.



A més, el president de la FIBA, Yvan Manini, ha anunciat que el Mundial Femení del 2014 tindrà lloc a Turquia, que s'ha imposat a la candidatura australiana.

stats