Esports Bàsquet 24/05/2015

El Fiatc Joventut tanca la Lliga amb derrota (77-70)

El conjunt verd-i-negre no ha pogut superar un bon Sevilla a terres andaluses i s'enfrontarà al Barça als 'play-offs'

Berni Rodríguez intenta interceptar una pilota / EFE

BarcelonaLa Penya ha perdut a Sevilla i ha acabat la fase regular setena, fet que emparella els homes de Salva Maldonado amb el Barça al play-off. El Bàsquet Sevilla ha acomiadat la Lliga ACB amb un triomf intranscendent, ja que havia assegurat la seva permanència, contra un Joventut timorat que només ha reaccionat en els últims minuts i s'ha mostrat incapaç de parar els tiradors locals Woodside i Penney.

Un triple de Suton intervingut el primer quart li ha donat a la 'Penya' el seu primer avantatge (9-12), però els punts anotats pel base nord-americà Chris Woodside han afavorit que els locals dominessin el terme del primer període (20-17).

L'equip català s'ha embussat amb la fèrria defensa local en el segon període, en què el neozelandès Kirk Penney ha sumat el seu encert anotador al de Woodside, de manera que el Bàsquet Sevilla ha pogut desenganxar-se al marcador (41-27).

Davant l'escàs ardor defensiu del Joventut després del descans, els pupils de Luis Casimiro han eixamplat en el tercer període unes diferències que han arribat als vint punts en anotar Penney el seu enèsim llançament de llarga distància (63-43 min. 29).

El Joventut s'ha basat en l'orgull de dos suplents com el veterà Savané i el jove Barrera per llimar diferències en l'últim quart, quan una penetració de Vidal l'ha acostat fins als quatre punts (74-70) a falta de mig minut.

No obstant això, la remuntada no ha pogut consumar-se perquè els jugadors locals han estat ferms en els llançaments lliures producte de les faltes que han fet els seus rivals en aquests segons finals.

- Fitxa tècnica

77 - Bàsquet Sevilla (20+21+24+12): Woodside (18), Urtasun (1), Berni Rodríguez (1), Porzingis (12), Balvin (10) -quintet inicial-, Oriola (6), Hernangómez (8), Penney (17), Byars (4) i Gallardo (-).

70 - FIATC Joventut (17+10+20+23): Mallet (9), Ventura (3), Kirksay (8), Suton (11), Miralles (5) -quintet inicial-, Vidal (10), Savané (10), Hannah (3), Abalde (-), Llovet (-), Barrera (7) i Suárez (4).

Àrbitres: Jiménez, Martínez Fernández i Sánchez Mohedas. Han eliminat per cinc personals el visitant Suton (min. 40).