LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 02/11/2014

El Fiatc Joventut trenca la imbatibilitat del Barça (82-83)

En un partit molt igualat, la Penya ha aconseguit el triomf gràcies a Suton a un segon del final

Albert Ventura i Brad Oleson, durant el Barça - FIATC Joventut / TONI ALBIR / EFE

BarcelonaEl Fiatc Joventut ha aconseguit trencar la imbatibilitat del Barça (82-83). En un derbi molt igualat i amb alternança al marcador, la Penya s'ha imposat al Palau Blaugrana gràcies a una cistella de Suton a un segon per al final, que no ha pogut respondre Marcelinho amb un intent de triple des de camp propi. El marcador fa que els blaugranes perdin el primer partit de la temporada a la Lliga, mentre que els verd-i-negres sumen la tercera victòria i se situen a la zona mitjana-alta de la classificació.

Feia gairebé nou anys que la penya no aconseguia derrotar el Barça a domicili, i aquest cop ho ha aconseguit amb un partit molt seriós i solvent, distanciant-se al tercer quart i aguantant el tipus al darrer, quan els blaugranes s'han acostat i han igualat el marcador a un minut per al final.

Ara fa dues jornades, contra el Reial Madrid, el Fiatc Joventut ja va demostrar que tenia un equip competitiu. La Penya va perdre però per només dos punts. Aquest cop, al Palau Blaugrana, s'ha imposat per un.

El Barça, però, ha començat el partit dominant, tot i que la Penya no s'ha donat per vençuda i s'ha mantingut viva gràcies a l'encert en el tir, si bé al final del primer quart la diferència era clara per als de Xavi Pascual (25-18). A més a més, a l'inici del segon quart s'han ampliat les diferències i semblava que l'enfrontament es decantava cap al costat local (32-21 al minut 12), però a partir d'aquí ha començat la inesperada i sorprenent reacció verd-i-negra.

Savané ha encapçalat el joc visitant, amb 14 punts abans del descans. L'han ajudat, també, els triples de Vidal, Suárez i Hannah. El parcial ha estat demolidor i els visitants han aconseguit girar el partit com un mitjó (40-47 al minut 19).

Oleson, amb dos triples després del descans, ha pogut situar el Barça per davant, però la Penya no s'ha deixat prendre el pèl, de manera que ha mantingut el domini en el joc i ha agafat una diferència favorable de 5 punts que mantindria fins al tram final del partit, quan els blaugranes s'han fet forts en defensa i han aconseguit ajustar el marcador i situar-se per davant (80-77) a falta d'un minut.

El partit, finalment, s'ha resolt a favor dels de Salva Maldonado, millor des de la línia de tir lliure. El Barça agafava distància per la mínima gràcies a una cistella de Doellman a falta de 6 segons, però Suton ha respost de forma magistral amb una altra cistella que posava els visitants per davant. Només faltava un segon i Marcelinho ha intentat un triple a la desesperada des de camp propi, que només ha pogut tocar el cèrcol, de manera que s'han esvaït les opcions de victòria locals i s'ha certificat el triomf de la Penya en el derbi català de la jornada.

Barça 82 - 83 Fiatc Joventut:

Barça (25+18+17+22): Huertas (8), Oleson (14), Doellman (13), Thomas (7), Tomic (17) –cinc inicial–; Abrines (5), Pleiss (11), Satorasnky (3), Hezonja (-), Navarro (-), Lampe (2) i Nachbar (2).

Fiatc Joventut (18+29+17+19): Mallet (7), Ventura (2), Kirksay (3), Suton (13), Miralles (6) –cinc inicial–; Vidal (7), Savané (20), Hannah (19), Barrera (-) i Suárez (6).

Àrbitres: Antonio Conde, Calatrava i Fernández Sánchez. Cap eliminat.

Incidències: partit de la cinquena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Blaugrana davant de 4.897 espectadors.