LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 29/01/2012

La Penya supera el Manresa en un partit marcat per l'arbitratge (92-79)

Els badalonins s'emporten el triomf gràcies a un tercer quart formidable en atac i se sobreposen a l'expulsió de Salva Maldonado en el primer temps

D.r. Jover
Albert Oliver, de la Penya, rodejat per diversos jugadors de l'Assignia

BadalonaEl Fiatc Joventut ha aconseguit a l'Olímpic de Badalona la setena victòria de la temporada contra un Assignia Manresa que ha pagat molt car el mal inici de tercer quart. El matx, però, ha estat marcat per l'expulsió de Salva Maldonado en el segon quart després de rebre dues faltes tècniques per part dels àrbitres.

Aquest fet ha encès el pavelló i des del minut 13 fins el 40 totes les decisions dels àrbitres s'han qüestionat. El fet que l'Assignia Manresa acabés la primera meitat havent llançat vint tirs lliures més que el Joventut no és habitual. Exceptuant les faltes tècniques -Van Lacke també n'ha rebut una- l'arbitratge de Perea, Castillo i Cortés en l segon temps ha estat més que correcte i no ha influït en el marcador final.

Al descans l'Assignia ha marxat quatre punts amunt (43-47) gràcies a l'eficàcia de Doellman, que n'ha fet 19. La Penya, més pendent dels col·legiats que de jugar, s'ha mantingut dins del partit amb els punts de Norel i els rebots de Nacho Llovet.

Canvi de tendència

En el segon temps el Fiatc Joventut ha sortit a per totes, no s'ha guardat res. Un parcial de 28-15 ha noquejat un Assignia que fins aquell moment havia plantat cara. Doellman, 32 punts en total, s'ha trobat massa sol i els verd-i-negres sota la direcció del velocista Jeter i els punts de Ty Williams ha remuntat. Els nou punts de marge del tercer quart han estat definitius (71-62). Cal destacar també la tornada a les pistes de l'aler Pere Tomàs després de mig any lesionat.

En els darrers deu minuts el Manresa ho ha intentat des de l'exterior, però Gladyr no ha tingut el seu millor dia. La sentència final l'ha donat Obasohan, quan restaven cinc minuts, amb cinc punts de forma consecutiva que han situat a la Penya deu punts per sobre. Els de Jaume Ponsarnau s'han deixat anar en el tram final i finalment han caigut per tretze punts de diferència (92-72).