EUROLLIGA: FINAL FOUR
Esports Bàsquet 08/05/2011

El Panathinaikòs supera el Maccabi i es converteix en el nou campió d'Europa (70-78)

Un tercer quart immaculat del conjunt grec ha situat una diferència al voltant dels deu punts que ha estat insalvable per al Maccabi Tel Aviv, que ho ha intentat fins al darrer segon

David R. Jover

Palau Sant JordiDues temporades després de guanyar la darrera Eurolliga el Panathinaikòs ho ha tornat a aconseguir. Aquesta tarda, en un Palau Sant Jordi que feia goig amb les dues aficions sempre animant, el conjunt grec ha pogut sumar la seva sisena Copa d'Europa.

Però qui ha fet història és el seu entrenador, Zeljko Obradovic. El tècnic serbi ha sumat la seva vuitena Eurolliga com a entrenador i ha igualat així les vuit que té el Reial Madrid com a entitat.

El matx d'aquesta tarda ha estat més fàcil de l'esperat per al Panathinaikòs, ja que només ha patit durant vint minuts. En el primer temps tant Maccabi Tel Aviv com Panathinaikòs han fet un joc gris, poc vistós i que ha sumat moltes pèrdues de pilota. Per això al descans la diferència a favor dels grecs era mínima, tres punts (30-33).

Tercer quart demolidor

Però a la represa tot ha canviat. Un gran parcial de 4-16 després que el Maccabi es posés per davant en el marcador ho ha canviat tot. El Panathinaikòs ha assolit un avantatge d'onze punts, 40-51, i ha deixat grogui el conjunt israelià, que no tenia el dia amb el llançament de dos (25% al tercer quart).

Qui ha marcat la diferència en el tercer període ha estat l'aler africà Romain Sato, que ha convertit tres triples i s'ha enfilat fins als onze punts. La diferència també ha estat d'onze al final dels primers trenta minuts (43-54). Tot això, però, amanit per la direcció de Diamantidis.

En el darrer quart el conjunt de David Blatt ho ha intentat de totes les maneres possibles però no ha estat possible la remuntada. Tot i posar-se a cinc punts a falta d'un minut i vint segons (64-69) li ha faltat temps per poder consumar-la. Després d'un temps mort el Panathinaikòs ha fet un parcial de 0-4 i ha tornat a anar-se'n de nou punts (64-73).

Al final el marcador ha estat de 70-78 en una final marcada per les aficions, que eren les més nombroses de totes les que s'han desplaçat a Barcelona.