NBA
Esports Bàsquet 30/10/2014

Gasol debuta amb els Bulls com a líder guanyador

Pau Gasol comença la seva etapa als Bulls amb triomf contra els Knicks (80-104) i el seu germà Marc també brilla en el triomf dels Grizzlies contra els Timberwolves de Ricky Rubio (105-101)

Efe / Ara
Pau Gasol, durant el partit contra els New York Knicks / ADAM HUNGER / REUTERS

BarcelonaL'ala-pivot català Pau Gasol ha començat la seva nova etapa amb els Bulls de Chicago com a estrella i líder de l'equip, ja que el de Sant Boi ha guanyat l'equip cap a la victòria (80-104) davant els Knicks de Nova York en el partit inaugural de la temporada per a tots dos equips.

El llegendari Madison Square Garden ha estat l'escenari ideal per a Gasol, que immediatament ha confirmat el gran moment que travessa i el rejoveniment que sent en la nova etapa professional. Gasol ha estat imparable i ha aportat un doble-doble de 21 punts i 11 rebots, que l'han deixat com el jugador més complet dels Bulls i líder de les accions sota la cistella en els 29 minuts que ha estat a la pista del Madison Square Garden. El jugador de Sant Boi ha anotat 7 dels 11 tirs de camp que ha intentat i 7 de 8 des de la línia de personal, set rebots han estat defensius, ha perdut només una pilota i ha comès una personal.

L'exhibició de Gasol, que ha sortit de titular, ha començat cinc minuts després d'haver-se iniciat el partit, quan ha capturat un rebot defensiu i després amb 4:41 per jugar-se, s'ha estrenat amb jugada de tres punts –cistella i personal–, seguit per altres dos més des de la línia de tirs lliures.

Gasol ha tancat el primer quart amb una altra jugada de tres punts i els Bulls han aconseguit l'avantatge parcial de 20-24 que no deixarien escapar. El jugador català, en només 14 minuts d'acció, havia aconseguit 10 punts i cinc rebots. La segona part ha servit perquè Gasol completés la seva exhibició i confirmés la gran aportació que pot fer als Bulls.

Marc Gasol també brilla

El pivot català Marc Gasol ha viscut també la seva gran nit amb els Grizzlies de Memphis, ja que ha anotar 32 punts, la seva millor marca com a professional, i ha guiat el seu equip cap a la victòria per 105-101 davant els renovats Timberwolves de Minnesota.

Gasol, que està en el seu últim any de contracte amb els Grizzlies, ha imposat el seu poder en el joc interior juntament amb l'ala-pivot Zach Randalph. Els dos han estat la clau de la victòria, la quinzena consecutiva que ha aconseguit l'equip de Memphis en la temporada regular des del passat curs.

El jugador de Sant Boi ha disputat 37 minuts i ha anotat 12 de 17 tirs de camp i 8 de 10 des de la línia de personal, ha capturat nou rebots, inclosos set que han estat defensius, ha repartit tres assistències, ha recuperat dues pilotes i ha posat dos taps.

Pel que fa als Timberwolves, el base català Ricky Rubio s'ha encarregat de dirigir el joc i ha aconseguit 12 punts i set assistències. Rubio ha disputat 36 minuts i ha anotat 5 de 12 tirs de camp i n'ha encertar 2 més des de la línia de personal. El jugador del Masnou, que ha capturat tres rebots, no ha tingut sort controlant la pilota, ja que l'ha perduda en set ocasions.