BÀSQUET: LEB Or
Esports Bàsquet 29/04/2011

La rauxa de Pep Ortega li dóna al Girona el primer partit de la sèrie (74-63)

En un matx molt igualat i d'alternatives, el Girona FC s'ha imposat al Socas Canàries i suma així el primer triomf de l'eliminatòria. El gran treball d'equip, la clau per situar l'1-0

David Jover
Pep Ortega esmaixa, en una imatge d'arxiu

BarcelonaGuanyar el primer partit és clau. Pot arribar a ser definitiu. Però queda molt per fer. La victòria dels gironins s’ha forjat en el segon temps després d’una gran sortida des del vestidor. El primer partit dels quarts de final del Play-off d'ascens a l'ACB, doncs, ja és al sarró.

Els 43 punts rebuts a la primera part no han estat un bon presagi, però a partir del minut 21, i amb Pep Ortega com a estilet ofensiu i defensiu, el Girona ha començat a ser més agressiu i això ha fet que remuntés, i de quina manera.

El tercer quart ha finalitzat amb un parcial de 19-10 pels locals i tot això gràcies a la feina sota els cèrcols de Thiago Labbate, Levi Rost i Pep Ortega, que ha realitzat una demostració de força i rauxa digna de menció. Això ha fet esperonar els seguidors locals, que s'han deixat la veu veient la lliçó tàctica orquestrada per Ricard Casas.

En el darrer quart, però, ha estat quan el Girona ha trencat el matx gràcies a Ordin ­-autor de 15 punts i sis assistències- i l’eficàcia de Rost, Kedzo i Ortega, que amb un triple a falta de cinc minuts ha situat dotze punts de marge, 68-56. A partir d’aquí el partit s’ha trencat i el Socas Canàries, que avui ha trobat a faltar a Albert Sàbat, s’ha ensorrat.

L’exhibició de Richi Guillén -28 punts i nou rebots- no ha servit de res. Aquest proper diumenge, a les 19 hores, i també a Fontajau, es disputarà el segon partit de la sèrie, que és al millor de cinc partits.

L’ADT Tarragona colpeja primer

A la Leb Plata, a la primera eliminatòria per pujar a Leb Or, el partit entre el CB Prat i l’ADT Tarragona s’ha resolt en els darrers minuts amb resultat favorable als tarragonins, que s’han imposat a la pista dels del Llobregat per un punt, 68-69. Els de Mateo Rubio, doncs, recuperen d’aquesta manera el factor pista. Aquest diumenge, a les 19:30 hores al Prat, segon assalt.