NBA
Esports Bàsquet 29/04/2013

Jason Collins, primer jugador en actiu de la NBA que surt de l'armari

El pivot dels Washington Wizards publicarà el 6 de maig un article a 'Sports Illustrated'

àlex Gozalbo
1 min
Portada de la revista 'Sports Illustrated'

BarcelonaJason Collins, que aquesta temporada ha jugat als Boston Celtics i als Washington Wizards, s'ha convertir en el primer jugador gai de la NBA a sortir de l'armari. El pivot és el protagonista d'un article que el 6 de maig publicarà 'Sports Illustrated'. "No havia planejat convertir-me en el primer atleta obertament homosexual d'un gran equip nord-americà. Però ja que ho sóc, estic encantat d'obrir aquesta conversa. M'hauria agradat no ser el nen que aixeca la mà a classe i diu que és diferent. Si hagués pogut triar, ho hauria fet algú altre. Però com que ningú ho ha fet, avui aixeco jo la mà", diu.

Brittney Griner, número 1 de l'últim 'draft' de la WNBA, va anunciar fa unes setmanes en una entrevista a 'Sports Illustrated' la seva homosexualitat.

"Vostè té el virus de la sida?", va preguntar un periodista d'ESPN a John Amaechi durant la primera entrevista que va fer després d'anunciar en un llibre ('Man in the middle') la seva homosexualitat. Quatre anys després de retirar-se del bàsquet professional, el jugador va intentar facilitar el camí a futures generacions, però no se'n va sortir del tot. "No el voldria. Si estigués en el meu equip em distanciaria d'ell perquè no crec que això sigui correcte i no crec que hagués d'estar al vestidor al mateix temps que nosaltres. Una de les parts ha de cedir. Si tens dotze jugadors al vestidor que estan incòmodes i no poden concentrar-se, serà difícil guanyar", va arribar a dir Tim Hardaway. "Si no intenta lligar amb mi, juga com un home i es comporta com una bona persona, no tindria cap problema a compartir vestidor amb un jugador homosexual", va afegir Steven Hunter.

stats