NCAA
Esports Bàsquet 05/04/2011

Jim Calhoun, la història d'un entranyable entrenador de 68 anys

Jim Calhoun s'ha convertit aquesta passada matinada en l'entrenador més veterà que guanya el campionat universitari nord-americà de bàsquet

àlex Gozalbo
1 min
Jim Calhoun.

BarcelonaLa Universitat de Connecticut (Uconn) ha guanyat la NCAA en imposar-se a la final a Butler (41-53). A diferència d'altres edicions del campionat universitari, l'heroi no ha estat un jugador sinó l'entrenador, ja que Jim Calhoun (68 anys) s'ha convertit en el tècnic més veterà que guanya el títol. És la tercera vegada que el guanya, un registre que tan sols han aconseguit quatre persones més: John Wooden, Adolph Rupp, Mike Krzyzewski i Bob Knight.

Calhoun va néixer a Braintree (Massachusetts) el 10 de maig de 1942, té sis néts i porta guanyats més de 800 partits a la NCAA. El tècnic, que entrena la Universitat de Connecticut des de 1986, és membre del Hall Of Fame.

Fa vuit anys, després de perdre un partit a casa per 34 punts de diferència contra Boston, Calhoun va deixar l'equip perquè li van diagnosticar un càncer de pròstata. Després, però, va convèncer la seva família per tornar a la banqueta.

L'entrenador de la Universitat de Connecticut té una pàgina web oficial.

stats