Eurolliga
Esports Bàsquet 05/07/2012

L'Eurolliga proposa ampliar la pista de bàsquet a partir de la temporada 2013-14

Jordi Bertomeu explica a Barcelona que el bàsquet professional no es pot esperar per fer canvis importants

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Bertomeu, director executiu de l'Eurolliga

BarcelonaUn dia abans del sorteig de la fase de grups de l'Eurolliga, Jordi Bertomeu, director executiu de la competició, ha explicat a Barcelona algunes de les principals novetats del torneig. "Per nosaltres la pròxima temporada és molt important perquè hi haurà una sèrie de canvis decisius, amb un nou sistema de competició i més partits", ha assegurat.

"Moure els partits a divendres ha generat alguna controvèrsia, però és un dia en què no hi havia grans esdeveniments esportius i provarem com funciona. El primer any hi haurà algun problema, però confio en la proposta", ha dit. "Els clubs no podran decidir el dia dels partits. Els criteris per jugar en dijous o en divendres seran els mateixos que per jugar en dimecres o en dijous", ha explicat.

"Hem parlat amb entrenadors, àrbitres i jugadors per veure com podem millorar el joc i fer-lo més atractiu. El que busquem és fer el bàsquet més dinàmic", ha explicat Bertomeu.

La idea de l'Eurolliga és parlar amb la FIBA per arribar a acords. "Volem que els canvis es puguin aplicar la pròxima temporada 2013-14. El bàsquet professional no pot esperar", ha recordat. L'organisme europeu vol fer el camp més ample, escurçar els descansos i recuperar el salt entre dos en cas de lluita. Bertomeu també ha anunciat que els àrbitres podran consultar el vídeo durant els dos últims minuts de cada partit.

Segons Jordi Bertomeu, "l'Eurolliga no és partidària de les dates FIBA per fer partits de seleccions durant la temporada".

"No volem tenir més de dues competicions europees, però no podrem parlar-ho amb FIBA Europa fins al febrer, ja que ells tenen problemes interns", ha advertit.

"Cada club té els seus interessos legítims, però tothom ha d'entendre que nosaltres mirem per l'interès global", ha dit Bertomeu.

stats