NBA
Esports Bàsquet 21/02/2012

Bryant i Pau Gasol recuperen la seva millor versió per derrotar els Blazers

Els Los Àngeles Lakers han superat els Portland Trail Blazers (103-92) gràcies a Kobe Bryant (28 punts )

Efe
2 min
Kobe Byrant i Pau Gasol, descansant a l'Staples

Los ÀngelesEls Lakers es van forts a l'Staples, on han derrotat els Blazers i on tenen un registre de 14 victòries a casa per només dues derrotes. Andrew Bynum va aportar 14 punts i 19 rebots, mentre que Pau Gasol va registrar el seu desè doble doble 'seguit, amb 16 punts, 12 rebots i 4 assistències. A més Steve Blake va afegir 17 punts des de la banqueta.

Pels Blazers van destacar LaMarcus Aldridge i Nicolas Batum, tots dos amb 18 punts. Els californians, còmodes al seu propi feu, van seguir la seva estratègia habitual al començament del duel, carregant el pes de l'atac sobre un determinant Bynum, l'enteniment amb Gasol a la zona va en augment dia a dia.

Precisament una prodigiosa assistència de Bryant culminada per Gasol va obligar el tècnic Nate McMillan a demanar temps mort i frenar un ampli parcial. El 24 dels Lakers va aplaudir d'allò més l'acció i va abraçar a Gasol amb força. El seu llenguatge corporal expressava el mateix que les seves paraules la nit anterior a Phoenix: vol al català en l'equip.

Bynum i Gasol, embolicat des de fa setmanes en rumors sobre un possible traspàs, s'aprofitaven de la superioritat dels Lakers quant a centímetres i força sota la cistella per posar els locals, amb l'ajuda anotadora de Bryant, amb una renda de 30 punts al començament del segon quart (37-7) després d'un parcial de 21-0.

Els set punts anotats pels Blazers suposen el pitjor registre en la història de la franquícia en un quart. Els Lakers van seguir als seu i es van encomanar a la seva banqueta per mantenir el nivell. L'aportació de Steve Blake-quatre triples-, la intensitat de Matt Barnes i la presència de Bynum van consolidar l'avantatge (44-18) i el retorn a pista dels titulars no va fer més que confirmar el domini californià.

Els d'Oregon, gairebé sense recursos, basaven els seus esquemes voltant de Batum, l'únic jugador amb una mica de tensió dins d'una esquadra que semblava lliurada per endavant i que acusava els errors de Aldridge i els zero punts de Gerald Wallace al descans.

Els locals van saltar al parquet a la segona part amb la ferma intenció de sentenciar el xoc més aviat possible. Bryant va posar la directa amb nou punts seguits i va retornar als seus una renda propera als 30 punts (61-32).

Marcus Camby i Raymond Felton van aprofitar la relaxació local ia base de contraatacs i amb més agressivitat van aconseguir reduir el dèficit després d'un parcial de 0-11. Un triple de Batum va obligar a Mike Brown a reorganitzar les seves files (71-55) i el retorn de Blake a la pista en detriment de Derek Fisher va millorar als angelins.

Blake va anotar el seu quart triple, va distribuir amb claredat i va elevar el nivell defensiu, però res era capaç de acovardir l'impuls de Portland, que començava a veure el cèrcol com una piscina des del perímetre.

Els triples de Batum, Wesley Matthews i Jamal Crawford van posar al seu rival sobre avís i una suspensió del base reserva dels Blazers va retornar definitivament l'interès a la trobada (84-74, m.41). L'estratègia de McMillan va ser clara: fer faltes a Peace i enviar-lo a la línia de personal, on posseeix un 49 per cent d'encert aquesta temporada. Però l'estratègia no va funcionar.

stats