BÀSQUET: ADECCO OR
Esports Bàsquet 04/11/2011

El Lleida es desfà del Girona i s’endú el derbi català (89-70)

El conjunt del Segrià ha tingut en l'escorta Jason Detrick l'home més decisiu, ja que ha anotat 31 punts amb una sèrie de 5/6 en triples

D.r. Jover
2 min
Detrick intentant la cistella

BarcelonaEl Lleida Basquetbol s'ha imposat aquest divendres al Sant Josep Girona - Girona FC per 89-70 en un matx que no ha tingut gens d'història. Els de Zan Tabak no s'han trobat còmodes en cap moment i s'han mostrat com un equip trencat i sense confiança davant d'un Lleida que no ha desaprofitat l'ocasió de sumar un nou triomf, el setè, contra un Girona desfet i en caiguda lliure.

El primer quart del partit ha estat de poca anotació, 16-12, però més igualat que la resta del partit. El veterà Darryl Middleton ha sostingut el Girona i per part del Lleida ha estat Charles Ramsdell qui ha anotat des del pal baix. Però en el segon període ha estat quan el partit s'ha trencat. El Lleida ha posat una marxa més en atac i també en defensa i ha bloquejat l'atac dels de Tabak, que no ha trobat solucions per contrarestar el bon joc lleidatà. La diferència de dotze punts, 41-29, ha estat definitiva.

Poca agressivitat defensiva

A la represa el Sant Josep s'ha situat en zona després de veure que no estava encertat en atac, però tampoc ha funcionat. Dues cistelles de Miki Feliu han suposat el màxim avantatge pels locals (50-31), però Sergi Pino i Nacho Ordín -tots dos molt per sota del rendiment esperat- han anotat dos triples i han aturat la sagnia local. Al final del tercer quart, 63-50.

En els darrers deu minuts el Girona ho ha intentat i al 31' de partit ha trencat la barrera psicològica dels deu punts després d'una cistella de Xavi Guirao (68-59). Però ha estat un miratge i entre Detrick, Alzamora, Norris i Ramsdell han sentenciat un matx (89-70) en què el Lleida ha demostrat estar un nivell per sobre d'un Girona que està en caiguda lliure.

Amb aquest triomf el Lleida Basquetbol segueix liderant la taula amb un balanç de 7-1, mentre que el Girona cau fins la part mitja baixa amb 3 triomfs i 5 derrotes.

Triomf important del Tarragona

Liderats per un gran Roger Fornas (15 punts i 13 rebots) el CB Tarragona va sumar contra el Clinicas Rincón el tercer triomf de la temporada (68-60). Els homes de Berni Alvárez van suar de valent per poder superar els andalusos, que en el primer quart van posar en problemes el tarragonins. A partir del segon i tercer quart els del Serrallo van capgirar el marcador i es van apuntar un triomf contra un rival directe.

stats