NBA
Esports Bàsquet 05/04/2012

Bynum i Kobe lideren els Lakers davant dels Clippers a la batalla de Los Àngeles (108-113)

Quarta victòria seguida dels Lakers (35-20) que confirmen el seu lideratge davant els seus veïns

Efe
3 min
El duel Griffin-Gasol, durant el Clippers-Lakers

Los ÀngelesBynum (36) i Kobe Bryant (31) van liderar una victòria dels Lakers amb molt suspens final davant els Clippers per 108-113. Gasol (12 +7) va contenir a Griffin a la primera meitat, però a la segona van tenir una picabaralla després d'una esmaixada de l'estrella dels Clippers sobre el català. Quarta victòria seguida dels Lakers (35-20), que afermen el seu lideratge davant els veïns (32-22)

Gràcies a la inspiració encistelladora de Bynum -va donar un cop sobre la taula a totes les crítiques que li han fet en els últims dies- i Bryant, que van aportar 36 i 31 punts respectivament, els Lakers van imposar la seva llei davant l'altre equip de Los Àngeles.

Bynum va ser una força imparable sota les cistelles i va anotar 13 de 20 tirs de camp i 10 de 11 des de la línia de personal, a més de capturar vuit rebots i posar quatre taps. Bryant va ser el que va estar més inspirat en l'atac a l'encistellar 13 de 19 tirs de camp, inclosos dos triples en tres intents, i 3-5 des de la línia de personal, va repartir sis assistències i va capturar cinc rebots.

Igual que Bynum, Bryant, que va cridar "idiotes" a tots els que han qüestionat el seu rendiment i eficàcia encistelladora per haver tingut un mal partit, va demostrar al camp que està més en forma que mai. Mentre que Pau Gasol no va tenir la seva millor inspiració en el joc individual, però de nou va realitzar una bona tasca d'equip i va aportar 12 punts, que el van deixar com el quart encistellador dels Lakers i l'últim de la llista de els companys que van aconseguir dobles dígits.

El jugador de Sant Boi va disputar 38 minuts en què va anotar 5 de 9 tirs de camp i 2-4 des de la línia de personal, va capturar set rebots, va posar dos taps i va repartir dues assistències. Gasol va haver de suportar la duresa del joc físic de l'ala pivot Blake Griffin, que en la seva obsessió per donar mats espectaculars va obrir el partit amb un per posar l'empat a 2-2 que seria la tònica dura del seu joc.

El jugador català no només va aguantar la duresa sinó que va anul·lar a Griffin durant tota la primera part i davant la frustració de la gran defensa que li va fer Gasol, en el tercer període l'ala-pivot dels Clippers va protagonitzar un altre esmaixada espectacular. Però aquest cop acompanyat d'una acció antireglamentària en colpejar a Gasol a la cara amb el braç i després empènyer-lo contra el terra en la caiguda. Gasol es va aixecar immediatament i es va anar cap al jugador dels Clippers, però dos àrbitres es van interposar. La venjança esportiva del Gasol va ser donar-li una passada llarga d'assistència a Bynum perquè posés els Lakers per davant en el marcador amb parcial de 98-93.

Encara que els Clippers van aconseguir empatar a 102-102 i avantatge de 104-103 amb 3:30 minuts per jugar-se, els Lakers van completar ratxa guanyadora de 10-4, inclosa la cistella de Bryant amb 24 segons qe molt un parcial definitiu de 110-106 .

Els Lakers van concloure la primera part amb avantatge parcial de 55-63 i amb 2:56 minuts per jugar-se del tercer període van aconseguir la major avantatge del partit (13 punts) en tenir parcial de 73-86, que després van deixar escapar per al final protagonitzar la reacció guanyadora encapçala per Bryant, Bynum, Gasol i Sessions.

Amb el triomf el quart consecutiu, els Lakers (35-20) consoliden el liderat de la Divisió Pacífic a posar-se dos jocs i mig per davant dels Clippers (32-22), que van trencar ratxa de sis victòries consecutives, la millor el diverses dècades.

A més, els Lakers també van guanyar el segon partit dels tres que han disputat en la sèrie contra els Clippers i en cas d'empat en la classificació a l'acabar la temporada regular seran els que es quedin amb el títol i l'avantatge per als playoffs com a cap de sèrie número tres, darrere del Thunder d'Oklahoma City i els Spurs de San Antonio.

Els Clippers van tenir el base Chris Paul com el seu líder en aconseguir un doble-doble de 22 punts i 16 assistències, mentre que l'aler Carol Butler va ser el màxim encistellador a l'aportar 28 punts, però 23 van ser a la primera part. Griffin va concloure el partit amb 15 punts i 14 rebots, però al final no va poder ser tampoc factor guanyador davant la inspiració encistelladora de Bryant.

El pivot DeAndre Jordan també va aportar un doble-doble de 11 punts, 13 rebots i quatre taps, però els Lakers no es van deixar perdre el duel sota la cistella i només van capturar dues pilotes menys que els Clippers (44-46).

stats