LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 04/01/2012

La Penya deixa escapar el triomf a Alacant després d'una pròrroga (84-78)

El Lucentum s'ha classificat per la fase final de la Copa del rei després de derrotar un Joventut que ha jugat un bon partit però ha fallat just al final

Jelínek llança a cistella

AlacantEl Lucentum ha segellat la seva classificació per jugar la fase final de la Copa del Rei després de superar el FIATC Joventut (84-78) en un vibrant partit que ha dominat molts minuts el conjunt català i que s'ha decidit a la pròrroga.

El conjunt alacantí ha sumat la seva onzena victòria de la temporada, el que el manté entre els primers de la classificació, mentre que el Joventut no va saber aprofitar les seves opcions per mantenir opcions de jugar la Copa. En el primer quart, la clau va estar en els jugadors interiors del Joventut, que van trobar posicions còmodes per anotar i donar l'avantatge al seu equip al marcador, amb especial menció a Williams.

El Lucentum també arribava amb certa facilitat a posicions interiors, però no encertava a encistellar i això va permetre que el conjunt català obrís una petita escletxa de set punts a la conclusió del primer quart, després d'un triple de Eulis Báez (12-19). El conjunt de Badalona estava molt més encertat i ficat en el partit i va seguir augmentant el seu avantatge fins als tretze punts (15-28, m.13) sense que sortís una opció que el Lucentum es recuperés.

Però els alacantins van recórrer a la casta de la qual estan fent gala des de l'inici del campionat per infligir un parcial de 11-0 al seu rival, amb Ivanov com a principal baluard (26-28, m.16). No obstant això, el Joventut va aconseguir frenar la seva caiguda per anar-se'n al descans amb una renda de cinc punts (32-37).

Després del pas pels vestidors el Lucentum va prémer en defensa i va ofegar el seu rival per empatar a 47 (m.25) per primera vegada des del 2-2 i posar-se per davant en el marcador (51-50) a falta de dos minuts i mig per a la conclusió del quart.

Pedro Llompart, en la direcció i en l'anotació, i Ivanov van tornar a ser protagonistes per part del Lucentum davant un Joventut que no veia la forma d'encistellar (55-52, m.30). La quarta falta personal de Ivanov a falta de vuit minuts per al final va suposar un punt d'inflexió en el xoc perquè el Lucentum no va poder mantenir la intensitat defensiva. Entre altres coses perquè dels àrbitres, molt protestats, van carregar de faltes personals als alacantins en l'últim quart.

Txus Vidorreta, tècnic local, va protestar el que considerava la manca d'equilibri en l'arbitratge i això li van valer dues tècniques i la seva desqualificació, el que va aprofitar el Joventut per obrir una bretxa important (60-67, m.37). Però el Lucentum es va refer per enèsima vegada, va empatar el xoc amb un triple d'Ivanov i en l'última jugada del xoc, després d'uns passos assenyalats a Báez, Llompart va tenir a la seva mà la victòria, però no va encistellar la seva penetració.

A la pròrroga, la tensió era màxima i l'equip que millor va temperar els nervis va ser un Lucentum conduït magistralment per Llompart i amb Ellis anotant el triple decisiu.

84 - Lucentum (12 +20 +23 +12 +17): Llompart (22), Ellis (15), Dewar (7), Ivanov (24), Barnes (7)-cinc inicial-Kone (4), Stojic ( 2), Urtasun, Rautins (3).

78 - Joventut (19 +18 +15 +15 +11): Jeter (7), Jelinek (6), Van Lacke (9), Llovet (9), Williams (20)-cinc inicial-Norel (4), Obasohan (3), Oliver (9), Báez (11), Barrera.

Àrbitres: Redondo, Peruga i Sánchez. Van expulsar per dues tècniques de la banqueta el tècnic alacantí Txus Vidorreta (m.36). Exclòs per faltes personals al lucentino Ivanov (m.41), i al visitant Van Lacke (m.39).