EUROLLIGA: FINAL FOUR
Esports Bàsquet 08/05/2011

Maccabi-Panathinaikòs: Dos estils i un mateix objectiu

David Blatt i Zeljko Obradovic se citen aquesta tarda al Sant Jordi (16.30 hores) en un partit on es veuran dues formes de jugar al bàsquet força oposades

David R. Jover
2 min
Sofoklis Schortsanitis a punt de fer cistella

BarcelonaL'alegria, el contraatac i el joc interior amb Schortsanitis són les tres armes més importants del joc del Maccabi. Un estil dinàmic, sense pausa, amb moviment continu de pilota o joc en estàtic amb Pargo com a braç executor. Els inicis de partit dels hebreus són ben clars: buscar a Schortsanitis de forma deliberada per tractar d'obrir forat i carregar de faltes el seu defensor.

A mesura que passen els minuts el joc canvia i és molt més exterior amb Eidson, Pargo i Pnini com a referents. Aleshores les penetracions i el tir exterior entren en escena. Dues formes de jugar diferents en un instant que sempre van marcades per una defensa molt física. El seu punt més feble, però, són les ajudes quan l'equip rival dobla la pilota.

Però davant es trobaran un equip que juga un sol bàsquet encara que amb diverses variants. El Panathinaikòs té un joc més pausat, més lent, més gris. Però molt efectiu. Diamantidis s'encarrega de donar ritme o no al partit segons transcorri el matx i Obradovic indiqui. A partir d'aquí, el moviment de pilota va d'exterior a interior per buscar les superioritats que genera Batiste. En cas de no aconseguir-ho, Calathes, Nicholas o el mateix Diamantidis intenten la penetració per acabar amb un tir o per doblar la pilota.

El conjunt grec no té en els seus deures posar un ritme alt. No li cal. El seu ja li serveix per a poc a poc, com una piconadora, anar arribant fins on vol. Després d'anotar la defensa puja un nivell la seva pressió i Diamantidis intenta robar la cartera al seu oponent. No sempre és efectiu, però l'agressivitat del base grec es contagia als seus companys, que no poden abaixar el llistó marcat pel seu company.

El d'avui serà un partit complicat per als dos equips, ja que tots dos voldran imposar el seu ritme. El primer que ho faci té les de guanyar, perquè en una final, aquests detalls, marquen el que serà campió. Si guanya Zeljko serà la seva vuitena Eurolliga. Si ho fa Blatt s'estrenarà en el palmarès.

La sort de tots dos es decidirà aquesta tarda a partir de les 16.30 hores (Teledeporte).

stats