NBA
Esports Bàsquet 07/04/2012

Els Memphis Grizzlies derroten els Miami Heat de LeBron James a casa seva (82-97)

Els Grizzlies de Marc Gasol, que busquen aconseguir el quart lloc de la Conferència Oest, van forçar 11 pèrdues de pilota dels Heat, la pitjor marca de l'equip de Florida des del 14 febrer 2006

BarcelonaLa gran tasca d'equip que van realitzar els Grizzlies va ser la clau que els va permetre exhibir davant els Heat i aconseguir la victòria a domicili per 82-97. L'entrenador dels Grizzlies, Lionel Hollins, va demostrar que coneix a la perfecció totes les deficiències que té Miami com a equip i, un cop que va controlar les accions del seu 'Big Three' (Lebron, Wade i Bosh), el camí al triomf va quedar fora.

Rudy Gay, que va anotar 17 punts, va encapçalar la llista de set jugadors dels Grizzlies que van tenir dobles dígits i com a equip va aconseguir un 46 (38-82) per cent d'encert en els tirs de camp i el 47 (8-17) de triples, comparats al 40 (33-82) i 22 (4-18), respectivament, dels Heat. Els Grizzlies també van dominar en el joc sota la cistella en capturar 42 rebots per 40 dels Heat, que van perdre 14 pilotes per 10 de l'equip de Memphis (31-23), que van guanyar el quart partit dels últims cinc disputats i es consoliden en el segon lloc de la Divisió Sud-oest.

Mike Conley i Marreese Speights van anotar 15 punts cadascun, mentre que Zach Randolph, que va seguir com a reserva, va ser sense discussió el sisè jugador en aportar un doble-doble de 14 punts i 14 rebots. Dos jugadors de la banqueta, Gilbert Arenas i OJMayo, van anotar 12 i 10 punts, respectivament.

Marc Gasol va tornar a realitzar una gran tasca d'equip amb el seu joc defensiu en aconseguir 10 punts i 9 rebots en els 36 minuts que va estar a la pista de l'American Airlines Arena, de Miami. Gasol va anotar 3 de 7 tirs de camp i 4 de 5 des de la línia de personal, a més de capturar els nou rebots sota la cistella dels Grizzlies. El jugador de Sant Boi va repartir 2 assistències, va recuperar 1 pilota, va perdre un altre, va posar 3 taps i va cometre 3 faltes personals per als Grizzlies, que han guanyat sis dels últims vuit partits disputats.

Els Grizzlies, que busquen aconseguir el quart lloc de la Conferència Oest que li permeti tenir l'avantatge de camp quan arribi la fase final, van fer una gran defensa en el primer quart en forçar 11 pèrdues de pilota dels Heat, la pitjor marca des del 14 febrer 2006.

L'equip de Memphis també va obrir un avantatge de 13 punts en el marcador amb parcial de 12-25 després que Gay anotés nou punts i, en anar al descans, la van incrementar en 16 (32-48), la segona anotació més baixa per una primera part dels Heat des de l'arribada del seu 'Big Three'.

De nou, els Heat van quedar exposats a l'aportació dels 'Big Three', molt ben defensats pels Grizzlies, i sense la seva millor aportació, la banqueta de l'equip de Miami va aportar 19 punts per 36 del visitant. LeBron James va aportar 21 punts, 6 assistències i 6 rebots, però mai va poder aconseguir que els Heat estiguessin per davant al marcador i impedir que trenquessin ratxa de 17 triomfs consecutius que tenien en el seu camp.

Els Heat buscaven el divuitè triomf a l'American Airlines Arena que els hagués permès empatar la millor de tots els temps que van aconseguir en la temporada 2004-05. Dwyane Wade va aconseguir 20 punts, però va fallar 10 de 18 tirs de camp, mentre que Lebron no va encertar amb 4 de sis intents de triples. Chris Bosh els va donar suport a l'anotar 19 punts, però va capturar només 4 rebots i no va ser decisiu sota la cistella, on els Grizzlies sempre van imposar el seu domini.