Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 02/08/2011

La NBA presenta una demanda federal contra els jugadors

Els clubs acusen el Sindicat de Jugadors de no actuar de "bona fe" i posar en pràctica "una pressió inacceptable" en les negociacions d'un nou conveni col·lectiu

Redacció
1 min
Shawn Marion i LeBron James

BarcelonaLa NBA ha presentat aquest dimarts una demanda federal per pràctica laboral injusta contra el Sindicat de Jugadors, a qui acusa de no actuar de "bona fe" i posar en pràctica "una pressió inacceptable" en les negociacions d'un nou conveni.

La NBA també havia presentat una altra demanda davant el Comissió Nacional de Relacions Laborals, en què acusava els jugadors d'amenaçar amb dissoldre el sindicat i començar a pressionar a la lliga amb demandes antimonopoli, com va passar amb el tancament patronal de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL).

La NBA ha presentat la demanda en un tribunal federal de districte a Nova York, i demana que declari que el tancament patronal, que està vigent actualment, no viola la legislació relacionada amb la llei antimonopoli.

La lliga també demana en la mateixa demanda que vol anul·lar tots els contractes existents amb els jugadors si el sindicat decideix dissoldre's.

Des de l'1 de juliol passat, totes les activitats dins de la NBA s'han cancel·lat, després que els propietaris dels equips declaressin un tancament patronal per no haver-se arribat a un acord per a la signatura d'un nou conveni col·lectiu.

Els propietaris, que asseguren que la temporada passada van perdre més de 300 milions de dòlars, volen que els jugadors redueixin el percentatge de diners que reben per pagar els seus salaris.

D'acord a l'antic conveni, els jugadors rebien el 57% dels ingressos que s'obtenien.

Els propietaris volen que aquest percentatge es redueixi al 40% per fer rendible el sistema financer i de gestió de la NBA, mentre que el sindicat de jugadors, en l'última oferta que va presentar, només estava disposat a baixar al 54,5%.

stats