NBA
Esports Bàsquet 15/01/2012

Només val el doble-doble de Marc Gasol; i perden Pau Gasol i Ricky Rubio

Per primer cop aquesta temporada, els tres catalans aconsegueixen un doble-doble; tot i que només el dels Grizzlies ho ha pogut celebrar amb victòria del seu equip

Efe
2 min
Gasol prova el llançament davant l'oposició de Griffin, en la derrota dels Lakers contra els Clippers

BarcelonaPer primera vegada des que va començar la temporada a l'NBA, els tres jugadors catalans van aconseguir un doble-doble, encara que només al pivot Marc Gasol li va servir perquè el seu equip, els Grizzlies de Memphis, aconseguís la victòria.

El seu germà Pau Gasol i el base principiant Ricky Rubio també ho van aconseguir, però els Lakers de Los Angeles i els Timberwolves de Minnesota van caure derrotats, els mateix que els Raptors de Toronto del base José Manuel Calderón, que pateix en el seu rendiment individual amb la baixada de joc que ha tingut el seu equip.

La combinació de l'aler Rudy Gay i Marc Gasol va ser la fórmula que va permetre als Grizzlies guanyar 108-99 els Hornets de Nova Orleans.

Gasol va aportar el seu sisè doble-doble de la temporada, tercer consecutiu, en aconseguir 20 punts i 11 rebots, i va ser una vegada més el líder de l'equip en el joc sota la cistella.

La feina de Gasol va tenir més valor perquè li va tocar lluitar amb l'ala-pivot principiant mexicà Gustavo Ayón, que va realitzar el seu millor bàsquet des que va arribar a l'NBA procedent del Fuenlabrada.

El mitjà dels germans Gasol va reivindicar el seu gran moment de forma en jugar 42 minuts en què va anotar 6 de 13 trets de camp i 8-12 des de la línia de personal, va posar dos taps i va repartir tres assistències per als Grizzlies (5-6), que van guanyar el segon partit consecutiu.

El vuitè doble-doble aconseguit per Pau Gasol, sisè consecutiu, no va ser suficient per impedir que els Lakers perdessin per 102-94 davant els seus veïns els Clippers.

El germà més gran dels Gasol va aportar 14 punts i 10 rebots, però no va poder guanyar el duel individual a l'ala-pivot Blake Griffin, que al final va ser factor decisiu en el triomf dels Clippers.

Pau Gasol va jugar 40 minuts en els quals va anotar 7 de 17 trets de camp, va fallar un intent de triple, no va anar a la línia de personal, va repartir tres assistències i va posar un tap.

Ricky Rubio va jugar el seu segon partit consecutiu com a titular i va demostrar de nou que està preparat per tenir la responsabilitat que li ha donat l'entrenador de l'equip Rick Adelman, però la seva aportació del cinquè doble-doble de la temporada no va impedir que els Timberwolves perdessin 91-93 davant dels Hawks d'Atlanta.

El base del Masnou va mantenir l'equip fins als últims segons del partit després haver tingut 18 punts d'avantatge i amb un triple empatar el marcador (91-91) a falta de 27 segons per al final.

Rubio va aconseguir 18 punts --la millor marca des que va començar la temporada--, i va repartir 12 assistències. Va ser el director perfecte del joc dels Timberwolves.

El principiant espanyol va jugar 35 minuts i va anotar 7 de 15 trets de camp, inclosos 2 de 3 triples, va estar perfecte des de la línia de personal (2-2), va capturar quatre rebots, va recuperar cinc pilotes i la va perdre quatre vegades.

Rubio, amb un tret en suspensió, a falta de 3:40 del tercer període, va permetre als Timberwolves posar-se amb l'avantatge parcial de 18 punts (53-71), però els Hawks van reaccionar amb ratxa de 23-2, inclòs triple de Teague per a parcial de 76-73 i 8:48 minuts per jugar-se.

stats