02/07/2017

Pares que són rivals i no ho saben

2 min
El CB Sant Josep Obrer va ser premiat per la FCBQ

El món del bàsquet català es va reunir dissabte a la sala Luz de Gas de Barcelona per celebrar el final de la temporada i reconèixer la feina d’alguns dels millors entrenadors, jugadors i àrbitres. La Festa del Bàsquet Català, que va estar presentada per Joan Pera, va tenir alguns moments àlgids, com l’homenatge a Noemí Jordana i Román Montañez, que han anunciat que es retiren, o la distinció al Projecte Hamza, una iniciativa preciosa que consisteix a ajudar una escola de bàsquet que es troba en un barri antigament molt marginal als afores de Casablanca, Aïn Sebaâ. On ara hi ha la pista de bàsquet, abans hi havia un focus de droga. “L’esport és una gran eina per esborrar diferències”, va resumir Hamza Driouich en un L’altra mirada que l’ARA va publicar el març passat.

Una altra de les iniciatives premiades per la Federació Catalana van ser les jornades de sensibilització que el CB Sant Josep Obrer va organitzar a l’Hospitalet de Llobregat el gener passat. La idea va néixer de Júlia Ferrer, una jugadora del club. Preocupada pels conflictes de comportament que esquitxen l’esport, l’entitat va crear un projecte per fer un diagnòstic del panorama actual i sensibilitzar sobre la importància d’educar en valors, recordant que la responsabilitat és compartida entre les famílies i els entrenadors.

Una de les accions va posar a jugar els pares en una pista de bàsquet perquè comprovessin en primera persona què se sent quan hi ha molta gent cridant al seu volant. El pa de cada dia dels seus fills, vaja. L’objectiu del role playing era aconseguir que els pares s’adonessin del seu comportament habitual perquè fos més fàcil d’erradicar. L’experiment del club va ser molt interessant perquè l’estudi va concloure que els nens se sentien pressionats quan practicaven esport, però que els pares no tenien la sensació de ser els responsables de la seva angoixa.

No és l’única iniciativa relacionada amb la sensibilització que el món del bàsquet ha posat en marxa aquest any, ja que la UE d’Horta va editar un manual per recordar les bones pràctiques i els valors que el club proposa.

Erradicar els comportaments negatius del món de l’esport no és fàcil i requereix temps, però iniciatives com aquestes serveixen de toc d’atenció i ajuden a fer que, a poc a poc, els protagonistes de l’entorn siguin conscients de quin ha de ser el seu rol si el que de veritat volen és ajudar els seus fills.

stats