NBA
Esports Bàsquet 07/04/2012

Els Houston Rockets fan baixar a la terra als Lakers de Pau Gasol (107-112)

Els Rockets, liderats per dos ex jugadors del Baskonia com són Luis Scola i Goran Dragic, van sorprendre 107-112 a uns crescuts Lakers que ja estaven començant a parlar de guanyar l'anell.

Pau Gasol (Lakers) i Luis Scola (Rockets)

HoustonL'eliminació d'Andrew Bynum per doble tècnica va ser una pesada llosa per a Kobe Bryant i Pau Gasol, que va sumar un nou consistent 'doble-doble' que va completar amb 5 assistències. L'argentí Luis Scola va trencar a la defensa dels Lakers en dos minuts i mig d'inspiració encistelladora del quart període.

Dragic va aportar un 'doble doble de 26 punts i 11 assistències, que el van deixar com el líder indiscutible de l'equip i fent que l'absència del titular Kyle Lowry cada vegada es noti menys. Mentre que Scola va aportar també 25 punts, inclosos 10 en un parèntesi de 2:39 minuts que va permetre als Rockets trencar el marcador a favor i entrar en el partit i al final guanyar-lo.

Scola va jugar 30 minuts en què va anotar 10 de 17 tirs de camp i va estar perfecte 5 de 5 des la línia de personal, va capturar quatre rebots, va repartir dues assistències i va recuperar dues pilotes. El novell Chandler Parsons va aportar 13 punts, mentre que el veterà Marcus Camby va seguir fent la diferència en el joc defensiu des que va arribar als Rockets i va aportar un 'doble doble de 12 punts i 11 rebots.

El haitià Samuel Dalembert, que ha sorgit com a sisè jugador dels Rockets, també va aconseguir una aportació important de 12 punts i sis rebots que van ajudar els Rockets (30-25) a aconseguir el cinquè triomf en els últims vuit partits disputats. Courtney Lee va arribar als 10 punts i va ser el sisè jugador dels Rockets que va tenir dobles dígits i com a equip van aconseguir un 48 (42-88) per cent d'encert en els tirs de camp i el 59 (10-17) de triples, comparats al 43 (36-84) i 27 (3-11), respectivament, dels Lakers, que van dominar el joc sota la cistella amb 48 rebots per 35 del seu rival.

La victòria va permetre als Rockets mantenir-se en el setè lloc de la Conferència Oest, empatats amb els Nuggets, que també van guanyar per 105-99 als Suns, en el duel entre equips que lluiten per ser a la fase final. Els Lakers, que van dominar el joc durant la primera part per anar-se'n al descans amb l'avantatge de 59-50, van començar a perdre l'encert encistellador en el tercer període i la concentració defensiva i els Rockets van arribar al quart període tres punts amunt 81-84 .

L'equip de Houston s'havia aprofitat del nerviosisme de Bynum que no li va agradar una falta que li va fer Dalembert i se'n va anar a per ell mentre que els seus companys el van haver de subjectar i els àrbitres li van assenyalar falta tècnica. Però això no va ser tot el pitjor que li podia passar als Lakers amb Bynum, el pivot titular, només començar el quart període va fer un tir perfecte de ganxo a cistella i en la seva emoció per reivindicar l'acció es va anar directe a la banqueta dels Rockets per intercanviar algunes paraules.

Els àrbitres van veure la seva acció com una clara provocació i li van assenyalar a Bynum la segona falta tècnica que el va enviar als vestidors quan més ho necessitava el seu equip. Els Rockets es van aprofitar al màxim de la baixa del pivot titular dels Lakers i encara Kobe Bryant va aportar 28 punts, inclosos 11 d'11 que va aconseguir des de la línia de personal, i els 23 punts de l'aler Metta World Peace, la seva millor marca en el que va de temporada.

Tampoc el 'doble doble de Pau Gasol de 14 punts i 10 rebots no van ser suficients a l'hora d'evitar la derrota. Gasol, que va aconseguir el trenta-sisè 'doble-doble' de la temporada, el tercer des de començament del mes d'abril, va jugar 37 minuts en què va anotar 5 d'11 tirs de camp i va estar perfecte des de la línia de personal (4 -4). El jugador de Sant Boi va capturar 7 rebots defensius dels 10 que va aportar, va repartir 5 assistències i va posar un tap.

Mentre que Bynum, que va jugar amb molèsties al turmell esquerre que el té afectat amb un petit esquinç, va aconseguir 19 punts i set rebots en els 31 minuts que va jugar, però la seva aportació va ser inferior als 36 punts aconseguits en el partit anterior davant Los Angeles Clippers.

La derrota va deixar els Lakers amb marca de 35-21 i els va trencar una ratxa de quatre triomfs consecutius, a més baixar a només un joc un mitjà la avantatge que ara tenen sobre els Clippers (33-22) en la lluita pel títol de la Divisió Pacífic i el tercer lloc de la Conferència Oest.