LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 11/03/2012

La Penya continua la seva marxa triomfal i frena la del Banca Cívica (73-77)

Els de Salva Maldonado demostren que segueixen en un gran moment de joc i, contra el Banca Cívica, sumen el quart triomf consecutiu

La Penya ha superat el Banca Cívica / TOLO PARRA / ACB PHOTO

SevillaEl FIATC Joventut ha justificat el seu excel·lent moment de joc, amb el que acumula ja quatre triomfs consecutius, contra el Banca Cívica i, de passada ha frenat la formació de Joan Plaza, que havia guanyat dijous passat a la pista del Barça Regal.

Els de Salva Maldonado, de menys a més durant el partit, han aprofitat la seva superioritat en el rebot per sorprendre els jugadors de l'equip sevillà. El verd-i-negre Williams (12 punts i 10 rebots) ha estat el millor de l'enfrontament.

Molt igualat ha resultat el primer acte. Controlat pels de Joan Plaza de principi a fi (7-4, 11-7), però sense marcar diferències en el marcador. El primer quart ha acabat 15-13 per als sevillans. Els de Maldonado no li han perdut la cara al xoc (20-23), tot i que entre Bogdanovic i Triguero han impedit que la Penya comencés a marcar una distància relativament perillosa.

No obstant això, ni els punts del reaparegut English frenaven l'escalada visitant (27-32). Al descans s'ha arribat amb un 29-34, cinc punt d'avantatge per l'equip que millor ho havia fet fins al moment.

Amb Paul Davis molt perdut en atac local, Banca Cívica ha començat a perdre-li la cara al partit (29-41, minut 22), tot i que després de la tècnica assenyalada a Joan Plaza necessitaven una ràpida i necessària reacció (31-45 i 36-51).

Els locals han tirat d'orgull i de defensa. Davis ha despertat com a anotador i això, sumat a una zona asfixiant ha donat per signar un parcial que permetia als de Palacio San Pablo assolir el decisiu parcial amb una renda tan curta com superable (54-61).

El Joventut, amb Oliver al comandament de les operacions, ha capejat el temporal a la perfecció i ha controlat la situació amb relativa facilitat (56-68, minut 33).

L'arrencada de l'últim quart ha estat decisiva per als catalans, que han aconseguit així el quart triomf consecutiu.

Fitxa tècnica:

73 - Banca Cívica (15 +14 +25 +19): Calloway (16), Urtasun (9), Tepic (4), Rubio (5), Paul Davis (15) –cinc inicial–, Satoransky (-), English (7), Triguero (9), Sastre (-), Jasen (-) i Bogdanovic (8).77 - FIATC Joventut (13 +21 +27 +16):

Jeter (13), Van Lacke (9), Obasohan (8), Llovet (7), Williams (12) –cinc inicial–, Jelinek (2), Morel (6), Oliver (9), Barton (7) i Trias (4).Àrbitres:

Pérez Pizarro, García Ortiz i Rial. Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la 24a jornada de Lliga disputat al Palacio San Pablo davant uns cinc mil espectadors.