Lliga Endesa
Esports Bàsquet 08/06/2012

Barça Regal-Reial Madrid, segon capítol d'una final apassionant

Aquest divendres (22 hores, La 1 de TVE) es juga el segon partit de la final de la Lliga Endesa, una sèrie que ha quedat condicionada per l'inversemblant triple de Marcelinho Huertas

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual i Pablo Laso

BarcelonaEl Barça Regal i el Reial Madrid juguen aquest divendres (22 hores, La 1 de TVE) el segon partit de la final de la Lliga Endesa, una sèrie que ha quedat condicionada per l'inversemblant triple des de 10,3 metres amb què Marcelinho Huertas va completar una remuntada de 17 punts.

Tot i el triomf de dimecres i la contundència de les estadístiques (en 26 de les 28 finals l'equip que ha guanyat el primer partit ha acabat aixecant el títol), el Barça Regal ha fet autocrítica. Xavi Pascual, que va encertar amb algunes decisions bàsiques per capgirar la dinàmica del joc, pretén evitar que el Reial Madrid jugui tan còmode.

L'entrenador, que va fer jugar Chuck Eidson de base i a 28 segons del final va ordenar un atac ràpid per assegurar-se l'última pilota del partit, aspira que la defensa de Fran Vázquez sobre Ante Tomic s'assembli més a la del quart període que a la dels tres primers.

Pascual, que encara no ha perdut mai un partit de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid al Palau Blaugrana, ha guanyat totes les eliminatòries de 'play-off' que han començat amb triomf del Barça Regal. Són 12 els precedents que inviten a l'optimisme.

L'estat físic de Joan Carles Navarro és una de les preocupacions del Barça Regal, que ahir va treballar alguns aspectes tàctics que vol modificar de cara al segon partit de la final. L'escorta blaugrana, que segueix actuant com a suplent, va jugar 25 minuts contra el Madrid.

Pablo Laso i els seus ajudants consideren que el Barça Regal és un rival que s'ajusta millor a les seves característiques que el Caja Laboral, ja que els seus pivots són més previsibles i no juguen tan oberts. Els tècnics intentaran repetir el mateix guió de partit que durant 27 minuts els va ser favorable. La principal preocupació de l'equip blanc és l'estat anímic dels seus jugadors.

stats