NBA
Esports Bàsquet 26/11/2011

Principi d'acord per desbloquejar el tancament patronal de la NBA

La competició començaria el dia de Nadal i la temporada seria de 66 partits

Ara
1 min
Billy Hunter i David Stern.

BarcelonaLa NBA ha anunciat un principi d'acord entre els propietaris i els jugadors per desbloquejar el tancament patronal que ha impedit l'inici de la temporada. La competició podria començar el dia de Nadal i la temporada tindria 66 partits.

Després d'una reunió de més de 15 hores, els representants dels jugadors i els propietaris haurien arribat a un principi d'acord per al conveni col·lectiu de 2011-2012, que posaria punt final al tancament patronal de 149 dies. S'espera que l'acord es ratifiqui en el pròxims dies 15 dies, quan es refundi l'associació de jugadors. Acte seguit podran començar els campus de pretemporada i un període de fitxatges.

El comissionat de la NBA, David Stern, ha apuntat en una roda de premsa que s'ha arribat a “un principi d'entesa” i que hi haurà “tres partits el dia de Nadal”.

Els termes de l'acord no han transcendit, però ara cadascuna de les dues parts hauran de sotmetre a votació aquest principi d'acord. Aquest procés és una mica més complicat després que els jugadors van dissoldre l'associació, motiu que els portarà a refundar-la en els propers dies. Els dos organismes també han retirat les demandes que s'havien interposat mútuament. Després de 149 dies de tancament patronal doncs, s'aparca el procés judicial i Estats Units ja somia en una temporada curta. Els jugadors de l'NBA que juguen a Europa doncs, en poques setmanes abandonaran les competicions on han jugat fins ara.

stats