EUROLLIGA - TOP 16
Esports Bàsquet 20/01/2011

Navarro marca els compassos i el Regal Barça sotmet el Maccabi (81-71)

Primer triomf del Top-16 i davant el rival més directe. Els de Pascual, dirigits per un Navarro excels, marquen el pas i es desfan del Maccabi patint fins al final

David Jover
Una jugada amb el base Víctor Sada al centre

BarcelonaA Juan Carlos Navarro li agraden molt aquests tipus de partits. Li encanta sentir-se important i jugar amb el ‘tempo’ del matx. Els seus 24 punts han estat capitals en el primer triomf del Barça en la segona fase. Anderson amb 16 punts i Perovic amb 12, els millors després del de Sant Feliu.

La motivació es porta a la sang en partits així. No cal que l’entrenador t’esperoni perquè darrere hi ha 6.300 persones que ho fan per ell. El Maccabi és un rival històric, dels que fa gairebé quaranta anys dominava a Europa gràcies a Berkovich i Boatwright i dels que en fa sis guanyava Eurolligues amb Jasikevicius a l’equip.

Les tornes han canviat i ara és el Barça el que talla el bacallà a Europa. El Maccabi, conscient de la situació, ha posat les coses molt complicades als locals, que han hagut de suar de valent per emportar-se el triomf.

Tot i guanyar per tretze punts en dues ocasions, l’equip de David Blatt s’ha mantingut en el partit en tot moment i a falta de tres minuts ha posat la por al cos als blaugrana quan s’ha situat a quatre punts (71-67). No ha estat més que un ensurt perquè Navarro, amb un triple magnífic, ha tornat a tranquil·litzar el Palau i ha assegurat la victòria.

En el primer temps, en uns gran minuts de Navarro i Anderson, el Regal ha marxat al descans amb un mínim avantatge de quatre punts, 41-37, tot i que globalment ha estat molt millor. El bon paper de Perovic en la defensa sobre Schortsanitis i la seva eficàcia en l'atac han fet del serbi una peça clau en el partit.