EUROLLIGA
Esports Bàsquet 31/03/2011

El Barça diu adéu al somni de la 'final four' després de caure a l'OAKA (78-67)

El Regal Barça no ha sabut conviure amb la pressió de saber que era el partit decisiu i quan s'ha vist nou abaix al final del tercer quart ha llençat el partit amb males decisions en atac

David Jover
Decepció a la banqueta del Regal Barça.

BarcelonaNo ha pogut ser. L'actual campió d'Europa no podrà revalidar el títol després de caure de forma clara a la pista del Panathinaikòs, 78-67, després d'una segona meitat per oblidar.

Xavi Pascual ja sabia que seria difícil comptar amb Juan Carlos Navarro per la defensa que rep el de Sant Feliu i que necessitava que altres homes donessin un pas endavant. Això no ha succeït i els homes d'Obradovic s'han cruspit el Regal Barça en l'apartat de les emocions i la intensitat que es necessiten en un partit d'aquestes característiques.

El Regal ha mostrat avui la pitjor versió possible, la dels dies dolents. I és que feia molt de temps que els blaugranes no perdien tres partits seguits. A l'inici de partit els verds s'han mostrat més intensos, però les dues faltes que ha comès Diamantidis en els minuts inicials l'han portat a la banqueta i han debilitat els locals, que s'han vist superats en un 11-12 inicial.

Però tot ha estat un miratge, perquè quan Batiste i Vougioukas han entrat en joc els catalans s'han ensorrat i no han tornat a reaccionar fins al segon quart, on vuit punts seguits de Vázquez han mantingut amb vida el Regal (34-33).

Segona part nefasta

A la represa no hi ha hagut partit. El Panathinaikòs ha esclafat el Barça tàcticament i els de Pascual s'han vist perduts i han estat 'grogui' en el tram final del tercer quart, on un triple de Tsartsaris ha tancat el tercer quart amb nou d'avantatge, 56-47.

En el darrer quart els blaugranes han arribat a perdre de tretze punts, 63-50, i tot i que el Barça ho ha intentat a còpia de triple (Lorbek i Anderson) no han pogut remuntar. Al final, 78-67 pel Panathinaikòs, que tornarà a disputar una Final Four després de dos anys, ja que la temporada passada va quedar eliminat en el Top16.