COPA DEL REI ACB 2012
Esports Bàsquet 18/02/2012

Un Madrid solvent es desfà del Banca Cívica (92-84) i jugarà la final

Els blancs jugaran la final per tercer any consecutiu i intentaran destronar el Barça Regal d'un títol que se'ls resisteix des de l'any 1993

David R. Jover
Urtasun corre davant Begic i Llull durant el Banca Cívica-Reial Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid ha superat el Banca Cívica de Sevilla per 92-84 en un matx que s'ha trencat en el tercer quart, quan els de Pablo Laso han marxat de vint-i-cinc punts de diferència (74-49) gràcies a l'encert des de l'exterior i els contraatacs.

Tot i que en el darrers instants del tercer quart i l'inici del darrer els sevillans han fet un parcial de 5-23 (79-72) el Madrid no s'ha posat nerviós i ha sabut treure endavant un matx que s'ha guanyat des del primer minut. Una de les claus del triomf blanc han estat els triples.

I és que el Reial Madrid ha anotat un total de 14 triples, rècord en un partit de fase final de la Copa del Rei. El tir des de 6,75 és un dels aspectes que el Barça Regal haurà de vigilar aquest diumenge en la final si vol aconseguir per tercer cop el títol de campió.

A falta de 2:30 per acabar el partit Mirotic, amb un triple, ha situat el 86-76 al marcador i ha donat serenor i tranquil·litat als blancs, que han tingut en el montenegrí i nacionalitzat espanyol el seu millor home amb 21 punts. El menorquí Sergi Llull, amb 17 punts, també ha estat clau en el triomf del conjunt madrileny.

En els darrers instants de partit els tirs lliures han estat protagonistes i han tancat el marcador en el 92-84 final.