NBA
Esports Bàsquet 28/01/2012

Ricky Rubio guanya el duel a Parker i lidera el triomf dels Timberwolves (87-79)

El base català ha aconseguit el seu vuitè doble-doble de la temporada amb 18 punts –9 dels quals en l'últim quart del partit– i 10 assistències en 42 minuts de joc

Ricky Rubui (Wolves) intenta superar Danny Green (Spurs)

BarcelonaEl base català Ricky Rubio va recuperar la millor versió en totes les facetes del joc per a liderar els Timberwolves de Minnesota a la victòria per 87-79 davant dels Spurs de San Antonio. Rubio, que va aconseguir el seu vuitè doble-doble de la temporada en aportar 18 punts i 10 assistències, va sorgir una vegada més en els moments decisius del quart període per anotar nou punts en el quart període que van establir la diferència al marcador final.

A més, el jugador del Masnou, va ser el que més temps va estar a la pista del Target Center, ni més ni menys que 42 minuts, per anotar 7 de 12 llançaments de camp, inclòs un triple de dos intents, i 3 de 4 des de la línia de personal. Rubio també va fer bona tasca sota l'anella en capturar quatre rebots i va superar el problema de les pèrdues de pilota en quedar-se amb només dos.

El jugador català va guanyar el duel individual al base francès Tony Parker, que va aconseguir dos punts més, però va fallar 10 de 19 llançaments de camp, i es va quedar amb només tres assistències i tres rebots.

Els Timberwolves tenien l'avantatge parcial de 73-67 amb menys de nou minuts per concloure el temps reglamentari, però Parker va mantenir als Spurs en el partit amb diverses cistelles que van deixar al seu equip a només un punt de l'empat en 120 segons d'inspiració ofensiva.

Després va arribar un triple de Gary Neal per al parcial de 79-77, però aquí va sorgir la genialitat i l'encert de Rubio que va anotar dos punts de personal i va encistellar un tir en suspensió decisiu per assegurar als Timberwolves (83-79) que ja no perdrien.

El jugador català, davant el deliri dels aficionats dels Timberwolves, va aixecar els braços mentre que a l'interior del Target Center es corejava el nom de "Rubio!, Rubio!...". L'actuació de Rubio va tenir doble valor perquè va arribar en el moment oportú i després d'haver tingut uns últims sis partits amb problemes en els llançaments a cistella i només un 23 per cent d'encert, encara que l'equip va aconseguir dos triomfs consecutius.