Esports Bàsquet 21/02/2012

Els Rockets guanyen el duel directe per ser als play-off davant dels Grizzlies de Marc Gasol

La combinació de Kyle Lowry i Kevin Martin va ser clau en la victòria dels Rockets per 97-93 davant dels Grizzlies en el duel d'equips que lluiten per una plaça de 'playoffs'

Lowry amb 24 punts, 9 assistències, 7 rebots i 4 recuperacions de pilota va encapçalar l'atac dels Rockets (19-14), que van concloure el partit amb un 48 per cent d'encert en els tirs de camp. Mentre que Kevin Martin, que el partit anterior davant els Grizzlies es va anar en blanc per primera vegada en sis anys, el va recolzar amb 22 punts i l'argentí Luis Scola va arribar als 10 punts, sent els tres únics jugadors dels Rockets que van tenir dobles dígits en anotació

El suplent Courtney Lee va ser el sisè home dels Rockets a l'aportar 9 punts - tots en el quart període -, inclosos 4 tirs de personal en els últims segons del partit que van mantenir l'avantatge al marcador i van assegurar el triomf de l'equip de Houston.

Els Rockets amb 2:19 minuts per al final tenien l'avantatge al marcador de set punts (91-84), però els Grizzlies van fer una ratxa de 5-0 i amb 27,4 segons van aconseguir parcial de 91-89. Però els Rockets amb sis tirs de personal anotats, quatre per Lee i altres dos per Lowry van sentenciar la victòria, la segona consecutiva que van aconseguir.

11 punts de Marc Gasol

Gay amb 23 punts va liderar la llista dels cinc titulars dels Grizzlies (18-15) que van tenir dobles dígits, entre ells Marc Gasol, que va aportar 11 punts, 7 rebots, 5 assistències i va posar 1 tap. Gasol va jugar 39 minuts en què va anotar 3 de 8 tirs de camp i 5 de 6 des de la línia de personal, però aquesta vegada no va poder ser factor guanyador per als Grizzlies, que no van poder imposar-se en el joc sota la cistella, on van capturar 38 rebots per 36 dels Rockets.

Els Grizzlies havien guanyat els dos últims partits per un punt de diferència, però aquesta vegada no van trobar la mateixa màgia i al final van veure trencada la seva ratxa de quatre triomfs consecutius. A més els Grizzlies van marxar de nou de Houston sense un triomf en 11 enfrontaments que han tingut contra els Rockets al Toyota Center, on no guanyen des del 2006.

Tots dos equips van jugar una excel · lent primera part en l'apartat ofensiu amb un 68 per cent d'encert en els tirs de camp dels Rockets que van tenir a Martin i Scola com els seus líders després d'aconseguir 18 i 10 punts, respectivament.

L'equip de Houston se'n va anar al descans amb l'avantatge parcial de 58-54, però els Grizzlies van reaccionar en el tercer període i amb 4:43 per jugar-se empataven a 67-67, gràcia a la cistella aconseguida per Gai.

L'empat motiu als Grizzlies que després van aconseguir ratxa de 7-2 i avantatge de 69-74, però els Rockets van capgirar el marcador i van concloure el tercer quart amb empat a 76-76 i van obrir l'últim amb cistella de l'ala-pivot Patrick Patterson, donant-li l'avantatge que ja no perdrien la resta del partit.