NBA
Esports Bàsquet 09/06/2012

Serge Ibaka, de Manresa a la final de la NBA en tres temporades

Aquest dimarts el pivot disputarà el primer partit de les finals de la NBA amb els Oklahoma City Thunder, franquícia que va ser capaç de capgirar l'eliminatòria contra els San Antonio Spurs

àlex Gozalbo
1 min
Serge Ibaka, amb el títol de campió de la Conferència Oest

BarcelonaFa tres temporades Serge Ibaka estava jugant a Manresa. Fa quatre, a l'Hospitalet. Aquest dimarts, en canvi, disputarà el primer partit de les finals de la NBA amb els Oklahoma City Thunder, franquícia que va ser capaç de capgirar una eliminatòria que perdia 2-0 contra els San Antonio Spurs.

"Tot ha anat molt de pressa i gairebé no he tingut temps ni de pensar en l'evolució", reconeix Serge Ibaka. "Des de petit, des que el meu pare em deia que ho intentés. Se'm va posar al cap i he treballat molt per fer realitat el meu somni. No he tingut les coses fàcils, però m'hi he esforçat tant com he pogut. Ara veig que tot ha servit d'alguna cosa", assegura a l'ARA.

Ibaka, que l'estiu passat va debutar amb la selecció espanyola, reconeix que la seva popularitat ha augmentat a la República del Congo. "Abans no tenien ni idea de què feia, però ara sí. Hi ha molta gent que n'està pendent", opina.

El jugador va augmentar el seu rendiment durant la final de la Conferència Oest. Dels 9,1 punts que tenia de mitjana va passar als 12, tot i que la seva mitjana rebotejadora ha baixat una mica.

Mentre es prepara per disputar la final de la NBA, Serge Ibaka compara la tranquil·litat amb la qual es viu a Oklahoma, una ciutat de menys de 600.000 habitants, amb la que tenia a Manresa.

stats