Copa del Rei ACB 2011
Esports Bàsquet 11/02/2011

Sergio Scariolo i la seva recepta per ensenyar a ocupar espais en categories de formació

L'entrenador de la selecció espanyola ha resumit algunes de les seves regles d’or per a la formació de jugadors al clínic que l’AEEB i l’ACB han organitzat

àlex Gozalbo
1 min
Sergio Scariolo.

MadridSergio Scariolo, entrenador de la selecció espanyola, ha resumit aquest migdia algunes de les seves regles d’or per a la formació de jugadors al clínic que l’AEEB i l’ACB han organitzat al poliesportiu Antonio Magariños, on es disputa la Minicopa.

El tècnic italià dóna dues claus a l’hora d’ocupar els espais. “La primera és que cada jugador ha de respectar la iniciativa dels companys abans de moure’s i després ha de ser coherent per no utilitzar els mateixos espais”, apunta.

“La segona regla és que la pista és més petita del que ens agradaria i, per tant, s’ha utilitzar tota, especialment els racons ja que normalment els jugadors s’acumulen en les mateixes zones”, opina. “La línia de tres punts ha de ser una referència, però no una gàbia i tothom s’ha de poder moure per on se sent més còmode”, assegura.

Scariolo ha treballat amb alguns jugadors de la Minicopa exercicis “per ajudar els jugadors a entendre el joc”

L’entrenador ha demanat coherència als directius dels clubs amb els seus entrenadors de base, “a qui se’ls ha d’exigir que milloren la formació dels jugadors i no que guanyin partits. Massa sovint veig com això no és així”.

stats