BÀSQUET
Esports Bàsquet 25/07/2012

El nou Dream Team s'agrada a Barcelona i no té pietat d'Espanya (78-100)

Carmelo Anthony i LeBron James s'han encarregat de demostrar qui és el màxim favorit per endur-se la medalla d'or als Jocs Olímpics de Londres

D.r. Jover

BarcelonaEls Estats Units han passat per sobre d'Espanya aquest dimarts al Palau Sant Jordi (78-100). El conjunt americà, liderat en el primer temps per Anthony (27) i en el segon per James (23), no ha donat opció a partir del segon quart al conjunt d'Scariolo, que ha trobat a faltar Marc Gasol -no ha jugat- i la inspiració de Navarro i Rudy.

Tot i la derrota Espanya ha tingut uns quinze primers minuts molt bons de joc. El conjunt de Sergio Scariolo ha aprofitat al màxim les jugades de bloqueig i continuació de Calderon i Ibaka i ha arribat a vèncer per nou punts al conjunt americà, 22-13.

Però aleshores 'Coach K' ha canviat el partit i Carmelo Anthony ha començat la seva actuació, el seu recital amb deu punts sortint des de la banqueta al primer quart i amb 13 més en el segon període. Els 23 punts han estat majoritàriament des de l'exterior, amb 5 triples. Això ha permès al 'Team USA' marxar al descans vuit per sobre, 40-48.

Però al tercer quart, s'ha acabat el bròquil. L'equip americà ha seguit defensant dur i Pau Gasol, per exemple, no ha pogut superar després del descans la defensa de leBron James i Tyson Chandler, que l'han reduït. Navarro, que encara no està del tot recuperat, ha acusat la falta de ritme i s'ha vist superat cada cop en defensa. En atac, tampoc ha pogut. Al minut 30, 60-74.

Amb tot pràcticament decidit els darrers minuts no han servit per a massa. Scariolo ha donat descans a Gasol, Navarro, Ibaka i Calderón i ha donat minuts al menys habitual com Sada, Llull, Claver o San Emeterio. El cert és que no s'ha notat en excés en els primers minuts, però a partir del minut 34 (67-84) ha tornat la primera unitat amb Gasol al capdavant.

Aleshores Estats Units ha situat en pista els menys habituals (James Harden i Anthony Davis) i l'avantatge final ha acabat sent de 22 punts, 78-100, gràcies a dos triples de Harden als segons finals.