Lliga Endesa
Esports Bàsquet 15/06/2012

Una final de resultat impredictible

Jaume Ponsarnau, Salva Maldonado, Joan Plaza i Pedro Martínez analitzen les claus del Barça Regal-Reial Madrid d'aquest dissabte (19 hores, La 1)

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro i Sergi Llull

BarcelonaLa temporada de la Lliga Endesa s'acaba aquest dissabte (19 hores, La 1) al Palau Blaugrana, on el Barça Regal i el Reial Madrid disputaran el cinquè i decisiu partit de la final. Jaume Ponsarnau (Assignia Manresa), Salva Maldonado (Fiatc Joventut), Joan Plaza (Banca Cívica) i Pedro Martínez (Gran Canària 2014), quatre entrenadors catalans de la competició, analitzen les claus de l'enfrontament.

"Crec que el Reial Madrid és l'equip que més minuts ha jugat millor, més còmode i amb la seva identitat", explica Jaume Ponsarnau, que tot i això recorda que "el Barça ha tingut els seus moments". L'entrenador de l'Assignia Manresa té clares quines seran les claus del cinquè partit: "Primer crec que serà molt important el tema mental. Després, el rebot ja que condiciona molt el ritme de cada equip, el tenir segones opcions i el viure amb encerts i desencerts. Però, al final el tema clau està en el ritme, el Reial Madrid necessita córrer i tenir opcions ràpides i el Barça, que ho sap, haurà de fer tot el possible perquè no tinguin aquesta inèrcia de joc. En canvi l'equip blaugrana li va molt bé el joc en transició".

Salva Maldonado és clar en reconèixer que "les sensacions em diuen que guanyarà el Madrid, però la lògica diu que ho farà el Barça". Segons l'entrenador del Fiatc Joventut, "el Reial Madrid ha dominat la sèrie, almenys fins al tercer partit, sense cap dubte. En el quart hi va haver una sèrie de moviments per part del Barça Regal que li van anar bé".

"Si fos com un combat de boxa, crec que guanyaria el Reial Madrid, perquè en general ha dominat gran part dels partits. Cal ser honestos i crec que fins a la gent de Barcelona és conscient que la majoria dels quarts els ha dominat el Reial Madrid", opina Joan Plaza. Més enllà d'aspectes tàctics, el tècnic del Banca Cívica creu que "el factor psicològic" serà clau aquest dissabte.

Pedro Martínez, per la seva banda, no veu un favorit clar: "Probablement el Reial Madrid ha dominat més minuts, en algunes coses està dominant la sèrie. Però el Barça Regal està demostrant moltíssim caràcter i té també moltes opcions de guanyar".

stats