ACB
Esports Bàsquet 12/12/2010

L'Assignia Manresa es fa fort al Nou Congost i guanya el Fuenlabrada (66-54), una de les revelacions de l'any

L'equip del Bages estava obligat a guanyar després dels triomfs de Granada i Alacant. Rodrigo San Miguel, amb 27 de valoració, ha estat el millor dels locals

Rodrigo San Miguel, el jugador més valorat en la victòria del Manresa.

ManresaL'Assignia Manresa ha sumat una victòria importantíssima a casa enfront del Fuenlabrada (66-54) que li permet seguir fora de la zona de descens una jornada més. Rodrigo San Miguel, amb 16 punts i 3 rebots, ha signat una primera part magnífica i els punts de Gladyr (11), que ha despertat en els minuts finals, han estat clau.

El Manresa va començar molt fort, amb una defensa sòlida i les coses molt clares en atac. No podia dir el mateix el Fuenlabrada, de manera que un parcial 9-0 en els minuts inicials va donar als catalans el primer avantatge (11-2, min.4).

El Fuenla no millorava, mentre que el Manresa regalava algunes perles com l'última jugada, executada a la perfecció per Sant Miguel (24-12, min.10). Amb 12 punts d'avantatge, i malgrat el triple de Ferran Laviña i una cistella de Salva Guardia d'inici (24-17, min.11), l'Assignia va viure de rendes en el segon període.

La defensa catalana va aconseguir recuperar algunes de les pilotes perdudes pel Fuenlabrada (que en tot el partit van ser 19) i així el Manresa va aconseguir la màxima diferència del partit: de 13 punts (38-25, min.18). Al final del quart, els catalans seguien dominant amb comoditat (42-31, min.20). A la tornada del descans, els madrilenys van aconseguir retallar diferències amb un triple de Jon Cortaberría i els punts de Batista (42-38, min.23) i posar-se a quatre punts.

Un triple de Jordi Grimau va dissipar els dubtes del Nou Congost (49-42, min.27) i els catalans van tornar a manar a plaer (54-44, al final del tercer quart). En els últims deu minuts, el marcador es va encallar a 59-52 durant més de tres minuts. A falta de poc més de tres minuts, el temps jugava en contra del Fuenlabrada, que anava a remolc i va ser incapaç de tornar a anotar. Un parcial final de 7-0 va sentenciar el partit a favor del Assignia Manresa.