ACB
Esports Bàsquet 22/05/2011

Així juga el Caja Laboral, el rival del Regal Barça a les semifinals de l'ACB

El conjunt basc, que la temporada passada va escombrar l'equip català a la final (0-3), ha superat aquest migdia el Gran Canària 2014 (76-93)

àlex Gozalbo
1 min
Stanko Barac i Xavi Rey.

BarcelonaEl Caja Laboral de Dusko Ivanovic serà el rival del Regal Barça a les semifinals de l'ACB, previstes al millor de cinc partits. El conjunt basc, que la temporada passada va escombrar l'equip català a la final (0-3), ha superat aquest migdia el Gran Canària 2014 (76-93).

L'altra semifinal la jugaran el Reial Madrid, que ha superat el Fuenlabrada (55-68), i el Bizkaia Bilbao Basket, que ha donat la sorpresa i ha eliminat el Power Electronics València (79-75).

Hi ha tres característiques que defineixen el joc del Caja Laboral:

1. Bloquejos directes

Ningú executa aquesta situació amb tanta precisió com els equips de Dusko Ivanovic, que situa els bloquejos al lateral, on Fernando San Emeterio i Brad Oleson protagonitzen un pick and roll després de rebre un bloqueig indirecte per sortir a buscar la pilota amb avantatge, i al centre, on Marcelinho Huertas té espai per reclamar una ajuda defensiva i buscar un tirador desmarcat.

2. Quatre dins i un fora

A Dusko Ivanovic li agrada jugar amb quatre jugadors oberts, situant a Mirza Teletovic de cara a cistella. Durant molts minuts el seu equip ataca, doncs, amb quatre exteriors i una única referència interior, que és Stanko Barac o Esteban Batista.

3. Una defensa amb iniciativa

El Caja Laboral vol condicionar el joc fins i tot des de la defensa, on és habitual que els seus jugadors exteriors concedeixin un costat per incitar l'atacant a avançar en una direcció i així organitzar millor les ajudes defensives. Els rivals tenen problemes per organitzar situacions de bloqueig directe.

stats