LLIGA ACB
Esports Bàsquet 18/06/2011

La lliga ACB s'anomenarà a partir de la propera temporada Lliga "Endesa"

La companyia elèctrica Endesa està a punt de convertir-se en el principal patrocinador de la Lliga ACB de bàsquet.

Toni Padilla
2 min
El Regal Barça obre un abisme al palmarès

BarcelonaSegons ha informat el diari Expansión, durant les properes quatre temporades la lliga ACB s'anomenarà Lliga "Endesa". L'operació suposaria un cost a la companyia d'entre 4,5 i 5,5 milions d'euros.

Segons informa Europa Press, els representants de l'ACB es reuniran aquest dimecres en assemblea general extraordinària i han de debatre si aproven l'entrada d'aquest nou patrocinador. Així, el 22 de juny serà la data "definitiva" per tancar un acord entre el grup energètic i els representants de l'ACB, després de diverses converses prèvies.

D'aquesta manera, la Lliga ACB passaria a tenir per primera vegada en la seva història un nom diferent, a més d'haver de incloure el logotip i la marca d'Endesa. Aquesta operació és similar a la realitzada pel banc BBVA amb la Lliga de futbol.

Canvis en la funció del president

A més, la lliga ACB ha formalitzat la modificació en els seus Estatuts dels articles referits al president, que cedeix determinades competències executives a l'assemblea general de clubs i serà l'òrgan de representació de l'Associació.

La delegació de competències serà transitòria i expira quan es produeixi el nomenament del nou conseller delegat de l'ACB, figura que s'incorporarà en els nous Estatuts i que assumirà les facultats executives que ja ostenta l'assemblea general de clubs

Segons la nota, "per desig exprés de la totalitat de clubs integrants de l'ACB, s'ha legitimat a l'assemblea general com la representació gestora dels interessos socials, esportius i econòmics de l'entitat".

A partir d'ara, "el president de l'ACB serà, segons el nou redactat, l'òrgan de representació de l'associació. Eduardo Portela té la imatge i serà el símbol institucional de l'associació de clubs en assumptes relacionats amb organismes públics, administratius o internacionals, i li corresponen, a més, la presidència dels instruments de govern, la direcció de les seves deliberacions, les convocatòries de les assemblees i comissions delegades i la imposició de sancions per infraccions ", segueix la nota. "Amb els nous estatuts, el càrrec de president serà retribuït i tindrà un mandat de quatre anys de durada i podrà ser reelegit per iguals períodes fins a un màxim de dos reeleccions", informa l'ACB.

Així mateix, l'assemblea general extraordinària ha elegit a la comissió delegada de l'ACB, que estarà formada per deu clubs: Reial Madrid, FC Barcelona, Saski Baskonia, Bàsquet Màlaga, Bàsquet Fuenlabrada, València Basket, CBD Bilbao Berri, CB Valladolid, CDB Sevilla i Sant Sebastià Guipúscoa Basket.

stats