Esports Bàsquet 28/11/2010

El Joventut aconsegueix una victòria treballada a la pista del Meridiano Alacant (71-75)

Josep Franch i Robinson han estat els màxims anotadors del conjunt de Pepu Hernández, amb 13 punts. Els 21 punts de Justin Doellman no han estat suficients perquè l'Alacant s'endués la victòria

Redacció
2 min
English intenta una cistella davant l'oposició del pivot de l'Alacant Rejón.

BarcelonaEl DKV Joventut ha amargat el debut de Txus Vidorreta com a entrenador del Meridiano Alacant, a l’endur-se la victòria del Centre de Tecnificació, en un partit que ha dominat amb certa tranquil·litat, però que no ha sabut tancar, provocant que el partit no s’hagi decidit fins els últims segons (71-75).

Excepte en les primeres jugades del xoc, el partit i el marcador han estat dominats per un Joventut que ha aprofitat les pèrdues de pilota del conjunt alacantí per anotar cistelles fàcils i prendre les seves primeres avantatges en el xoc.

Al final del primer parcial, la renda visitant era gairebé insignificant (18-22), però la sensació que deixava el partit era que el quadre entrenat per José Vicente 'Pepu' Hernández se sentia superior.

I aquesta sensació s’ha acabat plasmant en un segon quart en què el Meridiano ha acusat els problemes ofensius que ha arrossegat durant tota la temporada. El Joventut no ha tingut uns grans percentatges de tir però el seu domini del rebot li ha permès seguir anotant.

El Meridiano, d'altra banda, amb prou feines ha trobat un oasi, en un parell de llançaments de tres, que ha anotat el croat Mario Stojic de manera consecutiva, que han evitat que el Joventut adquirís un avantatge insuperable per al quadre alacantí.

Tot i així, els de Badalona han arribat a tenir onze punts de renda (24-35) i han marxat als vestidors amb un avantatge de nou (30-39).

En el tercer quart, el Meridiano s’ha aferrat al partit i ha estat llimant el seu desavantatge a poc a poc, fins arribar a situar-se a només dos punts del Joventut (48-50, min.26), però el conjunt català ha reaccionat i no ha donat peu a la remuntada local.

Un triple de Pere Tomàs i una safata al contraatac de Quinton Hosley han tornat l'avantatge de nou punts als de Pepu Hernández, mentre el Meridiano veia com un dels seus jugadors claus, Serkan Erdogan, tenia problemes físics i se n’havia d'anar a la banqueta.

Un parcial de 0-5 en l'arrencada de l'últim quart ha elevat l'avantatge dels catalans als dotze punts (52-64, min.32), el que ha donat aire a un Joventut que, sense fer un bon partit, estava controlant l'esdevenir del xoc amb solvència.

Si un mèrit ha tingut el Meridiano ha estat que no ha donat el partit per perdut ni quan les coses no li sortien com volia, i això l’ha portat a estar a punt d'anivellar el partit (67-68, min.39), cosa que no ha aconseguit, perquè Doellman ha fallat un tir lliure i Stojic ha fet el mateix en un triple que hagués equilibrat el marcador.

En aquests últims instants, Josep Franch ha donat un respir de cinc punts el Joventut i, encara que Russell Robinson ha fallat dos tirs lliures, el triomf ha acabat caient del costat visitant.

71 Meridiano Alacant - 75 DKV Joventut

Meridiano Alacant: Llompart (2), Erdogan (13), Stojic (13), Doellman (21) i Sow (3) -cinc inicial- Andriuskevicius (4), Heurtel (13), Urtasun (2).

DKV Joventut: Robinson (13), Jelinek (2), Hosley (8), Trías (10) i McDonald (12) -cinc inicial- Franch (13), English (6), Norel (5), Tomás (3), Flis (3).

Parcials: 18-22, 12-17, 22-20, 19-16

Àrbitres: Martín Bertrán, García Ortiz i Calatrava. Eliminat per 5 faltes personals Carl English.

Incidències: 4.000 espectadors.

stats