Bàsquet
Esports Bàsquet 26/09/2011

El Barça Regal venç el Fiatc Joventut i s’endú la Lliga Catalana ACB (54-94)

Per tercer any consecutiu el Barça ha superat la Penya en la final i suma d’aquesta manera la seva quinzena Lliga Catalana de la història

David R. Jover
El Fiatc Joventut no ha pogut amb el Barça Regal a la final.

ManresaEl Barça ha guanyat aquest dilluns a Manresa el Fiatc Joventut per un clar 54-94 i ha aconseguit el títol de la Lliga Catalana ACB. Els barcelonins han trencat el partit en el segon quart amb un parcial de 14-31 i des d’aleshores han dominat a plaer. El marcador final reflexa la diferència que s’ha vist al parquet.

El Barça juga a un altre nivell. Jugarà una altra Lliga totalment diferent a la del Fiatc Joventut. Els de Xavi Pascual lluitaran per tots els títols. La Penya, per assolir els ‘Play-off’. Aquest vespre al Nou Congost les dues realitats s’han deixat veure i per això el partit tan sols ha durat deu minuts. El 18-18 del primer quart ha estat un miratge, ja que quan el Barça Regal ha mogut la banqueta el partit s’ha decidit.

El matx es trenca

En el segon quart el partit ha donat un gir i ha estat quan el Barça Regal ha marxat en el marcador per disset punts, 32-49, resultat amb què s’ha arribat al descans. A la represa res ha canviat. La diferència ha anat augmentat poc a poc i s’ha instal·lat en els trenta punts durant diversos minuts del tercer quart (43-73). El millor de tots, Boni N’Dong, que ha superat els pivots de la Penya una vegada i una altra.

Els darrers deu minuts no han servit per a res més que per donar minuts als menys habituals i més joves per part del Fiatc Joventut i per fer entrar més en joc i en dinàmica de grup les noves incorporacions del Barça: Eidson, Wallace, Huertas i Rabaseda. Tot i que el ritme de joc ha estat més tranquil i pausat, el marge de punts ha arribat a ser de 43 punts (48-91).