Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 18/09/2011

Les cinc claus de la final de l'Eurobàsquet

Alguns dels aspectes que Sergio Scariolo i Vincent Collet esperen dominar aquest diumenge (20 hores, La Sexta) per endur-se la medalla d'or

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio supera Steed Tchicamboud.

BarcelonaEspanya i França juguen aquest diumenge (20 hores, La Sexta) la final de l'Eurobàsquet de Lituània. A continuació repassem alguns dels aspectes que Sergio Scariolo i Vincent Collet esperen dominar per endur-se la medalla d'or.

1. Defensa de Joan Carles Navarro

Vincent Collet vol limitar els punts de l'escorta del Barça Regal. Primer, per evitar que la selecció espanyola anoti. Després, per no veure's forçat a realitzar moltes ajudes defensives amb els jugadors interiors. El tècnic utilitzarà en algun moment un box and one, amb quatre jugadors en zona i un defensor sobre Joan Carles Navarro.

2. França domina el duel físic

La selecció francesa està acostumada a asfixiar els rivals amb un nivell físic i atlètic poc habitual a Europa. El rival de la selecció espanyola controla tot el que passa per sobre de les anelles, especialment el rebot.

3. La batalla dels bases

L'estat físic de José Manuel Calderón, que s'haurà d'aparellar amb Tony Parker, pot ser una de les claus d'un partit en què els dos entrenadors volen posar èmfasi en la defensa. Les dues seleccions, que acumulen fins a onze jugadors de la NBA, tenen moltes opcions per sumar punts, així que tot es decidirà al darrere, on Espanya s'ha mostrat irregular, despistada per moments i infranquejable a estones.

4. La posició de 'tres' és bàsica

Rudy Fernández va demostrar contra Luol Deng que és capaç de defensar jugador més alts i físics gràcies a una bona actitud i a la negació de les línies de passada. Tot i això, França buscarà crear desequilibris des de la posició de tres, on té gent com Nicolas Batum.

5. Esperar el moment

Els rivals estan competint amb la selecció espanyola durant alguns minuts, però fins ara cap ha aconseguit mantenir el nivell durant els 40 minuts. Sergio Scariolo vol mantenir un nivell estable, jugant amb paciència, per esperar un moment de debilitat de França.

stats